• 65
    turkiyede basketbol diyince ben bir efes pilseni bilirdim. o zamanlar petar naumoski var murat murathanoglu cine 5 de haykirarak maclari anlatiyor ismet badem de yorumluyordu. koyu bir galatasaray taraftari olmama ragmen ben galatasaray basketbol takimini takip etmezdim, ilgi de duymadim. belki mahalle kulturumde basketboldan ziyade futbol agirlikli yetistigimden dolayidir. yarim ekmek beyaz peynir domates yapip cantayi atip futbol oynardik ezan okunana kadar. ben arkadaslarla toplanip bir basket maci izlemedim kahvede. genelde duman alti ortamda galatasaray futbol takiminin maclarini izlerdim. cunku benim geldigim gordugum buydu.

    benim galatasaray basketbol takimini uzaktan takip etmem son 5 sene icerisinde gelisen bir durum.o da basinda basketbol haberlerinin biraz daha yukari cikmasi ve tabiki isim basketbolcularin transferleri. ben televizyonda derbi basketbol maclarini izlerken salonda genelde stadyumlardan kulagimizda kalan tezahuratlar oluyor. bir basketbol seyircisinin ben cikip lay lay lay aaaaa cimbom bom diye tezahurat yaptigini gormedim. benim gozumde basketbol seyircisi oturur izler ve gider. ulan adamlar ne oynuyor diye izlenilen nba maclarinda da taraftar defans defans diye bagirir. bunlari gorduk,duyduk. birde unluler gider sakiz ciklet cigner ufaktan kameralari siritmalar gozlukler vesaire.

    birde eskiden bu taraftar gruplarina cagri olurdu. tabi millet basketbolun hic icinde olmadigindan yalnizca galatasaray adi neredeyse destek vermek icin giderdi. tabi tezahuratlar futbol sahalarindan ezgilerle burunmus hatta bazen bire bir aynisi. icimden bazen keske her bransta boyle destek gorsek derdim.

    neyse bu taraftar cildirdi drogbayi istiyor tezahuratinin kendisi oradaki taraftarin galatasarayin futbol takimini yakindan takip eden insanlar oldugunu kanitliyor.
    diyecegim o ki galatasarayli arkadaslar, futbol seyircisi ile basketbol maci izliyoruz. bu su goturmez gercek. simdi diyeceksin ki ulan futbol seyircisi basketbol seyircisi mi olur diye.. bal gibi olur arkadasim ve bunlar farkli profillerde insanlardir.

    birde his takimi nickli yazarin dusunceleri ile ilgili birkac sey yazayim. belki bu arkadasin kendisi gercekten basketbol seyircisi yada farkli bir mac izleme anlayisina sahip. bu olabilir. zaten her yazdigi cumlenin sonunda dusunuyorum diye kendi gorusu oldugunu belirtmis. ben bir galatasarayli olarak onun goruslerini okudum katilirim, katilmam ama ona saldirmam da. burada insanlar dusuncelerini ozgurce yazamayacaksa cekelim gidelim. drogba tezahuratini herkes begenmek zorunda degil. herkes gorusunu paylasiyor. dedigim gibi begenip begenmemek herkesin kendisine kalmis.

    bu arada cidden cildirdim geleceksen gel drogba!
App Store'dan indirin Google Play'den alın