• 3375
    sevmediğim bir şey ama iki gündür kafamı meşgul ettiği için ben de yapmalıyım. gelecek sezon ciddi bir yapılanmaya girmesi gereken takımımızdır.

    kaleye süper bir isim alınmalı, yöntem çok basit, wikipedia'ya girip ülkesinin kalesini uzun yıllardan beri koruyan, yaşı da çok ilerlememiş kim varsa bulup bam diye alıyoruz. en azından böyle bir ön kriter belirlemeliyiz. zydrunas karcemarskas mesela, alalım demiyorum, ama çok iyi bir kaleci olması ile 2002'den beri litvanya milli futbol takımının kalesini koruması tesadüf olamaz. bir milletin 1 numarasını alacağız, kalemizi kitleyeceğiz, bu kadar basit. al sana al sana, tomasz kuszczak, stipe pletikosa, veya andreas isaksson... gelmez ama rus kaleci de alınabilir, ismini bilin bir zahmet...

    ufuk ceylan yedek kaleci olarak kalsın, bir süre maçlara çıkmasın, psikolojisi düzelsin, gerçekçi olmak lazım. teşekkürler aykut erçetin ve robinson zapata... üçüncü kalecimiz de emirhan ergün olsun. ne kadar berbat bir üçüncü kaleci olabilir ki? kalsın işte...

    gökhan zan: kesinlikle kalmalı. fakat düşük bir yıllık ücret ve makul bir maç başı ücret karşılığında. takımdaki en düzgün türk stoperimiz. fm oyanmıyoruz, bize yedek oyuncular da lazım.

    çağlar birinci: eğer iyileşecekse kalmalı. iyileşmeyecekse derhal gönderilmeli. iyi bir sol bek ama ancak yedek olabilir. senede 10 maç da oynasın yani, onu da yapamayacaksa gönderilmeli. doktorlara sormak lazım. onun dışında kapasitesi yeterli, psikolojisi de iyi gözüküyor.

    lucas neill: şu dakikadan sonra kendisinden hayır gelir mi bilmiyorum, neyini beğenmediysek artık bu adamı da harcadık. iyi bir stoper olması ile avustralya milli futbol takımının kaptanı olması tesadüf olamaz. kalacaksa bir şey demem, ama gidecekse de mesaj alınmıştır umarım.

    emiliano insua: liverpool'a dönecek muhtemelen. kendisini iyi hatırlayacağım, teşekkürler insua...

    hakan balta: kovulmalı. bu kadar. illa isim mi vermek lazım? hasan ali kaldırım, gökhan süzen, ismail köybaşı, hayrettin yerlikaya. takıma ilk on bir için adam gibi bir sol bek alınmalı. hayrettin'i hiç sevmem ama yürektendir, serttir, en azından ruh getirir.

    serkan kurtuluş: kötü bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. normal bir adam işte fakat o da psikolojisi alt üst olanlardan. işler yolundayken fazla sırıtmıyordu, bu aralar ise o da diplerde. yedek olarak kalacaksa kalsın, kendisini iyice bir toparlasın, her ne kadar kızsam da kendisine öyle büyük bir nefret duymuyorum. takıma bu tip isimler de lazım. kötü oynasa da en az suçu olanlardan.

    sabri sarıoğlu: kaptan yapılmalı. nasıl olsa kıçımızı yırtsak da cana kaptan olamayacak, en çok hak eden yerli isim sabri'dir. takımın ruhu, kötü maçı yok. gerçek bir emekçi.

    servet çetin: takımın ağa babası. kovulmalı. gönlünün istediği yere gitsin. yerine de direkt ilk on bir için yerli bir stoper alınsın. mesela serdar aziz, serdar kesimal, ersan gülüm.

    manisaspor'da iki tane yiğit var, yiğit gökoğlan* ile yiğit incedemir*, mutlaka alınmalı...

    ikisi de ters takımlardan yetişti ama olcan adın ve orhan gülle'yi de beğeniyorum. volkan şen ve sercan yıldırım da düşünülebilir.

    bir de en az iki tane kaliteli gurbetçi lazım, orta sahaya mehmet ekici ve forvete halil altıntop diyorum. bir diğer yedek forvet adayım da ariza makukula. dirençli bir kadro kurmalıyız.

    hamit altıntop'u da alabilirsek süper olur. yapacağımız en büyük transfer bu olsun yani...

    bir boka katılamayacağız, ancak bu tip oyuncular gelir diye düşünüyorum. milyonları basacak isek avrupa'dan yıldız gelsin ne diyeyim.

    aydın yılmaz: bank asya'ya gitsin ve mutlu olsun. set the "7" free!

    barış özbek: bundesliga'ya geri dönsün. set the "8" free!

    arda turan: kendi kendine iyice bir format atsın, talibi varsa avrupa'nın büyük bir takımına gitsin, mesut özil'i geçmezse en adiyim. işte biz o gün mastürbasyon yapıyor olacağız, 10 numaramızdı, kaptanımızdı diye... gitsin, ama bunu iyi anlamda diyorum.

    mustafa sarp: gönderilmeli.

    ayhan akman: bir sene daha kalmalı, isterse iki sene kalsın, jübilesini bizde yapsın. yeter ki kendisine o derece muhtaç olmayalım. arada sırada oynasın yani artık kötü kalpli olmak istemiyorum. ayhan emektar ve değerli bir oyuncumuz. kötü oynuyor, yaşlandı, ama kendisine nefret dolu değilim.

    lorik cana: kesinlikle kalmalı ve tek ön liberolu bir sistemde oynanmalı.

    yekta kurtuluş: kesinlikle kalmalı ve en verimli olduğu mevkide oynamalı. orta sahanın solu veya sol kanat. bu kadar hızlı ve teknik bir oyuncunun defansif oynamasını gerektirecek bir durum artık olmamalı.

    juan emmanuel culio: kalabilir. iyi ve gayretli bir oyuncu. orta sahamıza direnç getiriyor. en başlarda hiç ısınamadım ama artık hakkını teslim etmek gerek. tam bir görev adamı.

    emre çolak: kendisinden hiçbir beklentim yok, yerine daha yetenekli ve güçlü yerliler alınabilir. bir yıllığına kiralık da verilebilir ama düzenli oynayabileceği bir takıma. süper lig için yeterli değil.

    kazım kazım: türk statüsündeki en iyi sağ açık. onda olumsuzluğa rağmen bütün puanları topladı. ayı gibi güçlü, ayrıca kesinlikle çok teknik. kalmalı.

    milan baros: kalmalı. yanına da avrupa'dan, özellikle premier lig'den beygir gibi bir forvet alınmalı. beraber oynasınlar. tamam zaten başka transfer yok, bu son... isim vereyim, didier drogba, craig bellamy, robbie keane, darren bent, claudio pizarro, emmanuel adebayor*. bir tane yıldız transferi şart. bunca bokun içinden ucuza çıkamayız. bak adebayor dışındaki diğer isimler hiç de zor değil...

    anıl dilaver: kiralık verilmeli, kritik bir toparlanma sürecinde kendisini kazanmak için yer açamayız, ama paslanmasını da istemem. gelsin sonra takımın bir numarası olsun ses etmem.

    harry kewell: kalmasını gerçekten çok isterdim.

    juan pablo pino: kesinlikle kalmalı, quaresma yanında halt etmiş. abartıyorum tabii ki ama çok iyi bir isim.

    bogdan stancu: ulan adam steaua'nın neferiydi, bize geldi kenarlarda süründü... verdiğimiz paraya alan olursa satılmalı, sadece ve sadece forvette oynayacaksa kalabilir.

    kiralık isimlerden de çetin güngör ve musa çağıran kadroya dahil edilmeli, diğerlerini bilmiyorum. mehmet batdal'dan hala ümitliyim aslında...

    seç beğen al amk.

    nasıl olsa kimse okumayacak, kaç gündür bunları düşünüyorum, kaç saattir şunu yazıyorum... rahatladım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın