resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1896
    gheorghe hagi açıklamalarda bulundu

    galatasaray teknik direktörü gheorghe hagi, takımımızın yarın ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena’da bucaspor ile oynayacağı maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

    florya metin oktay tesisleri turgay vardar basın odası'nda saat 13.30'da başlayan basın toplantısında teknik direktörümüz şunları söyledi:

    “kendi sahamızda galibiyet beklentisiyle bir maça çıkıyoruz. yeni stadımızdaki son maçta oynadığımız gibi oynarsak galip gelebiliriz. ümit ediyorum iyi oynarız ve galip gelerek taraftarlarımızı mutlu ederiz. her maç bizim için çok önemli. oyuncularımızın elinden geleni yaparak ve her şeylerini sahaya yansıtarak bu maçta iyi oynayacaklarına inanıyorum.
    ne yazık ki bu hafta da dört sakat oyuncumuz var ve ayhan da cezalı. arda ve pino kondisyonerle çalışmaya devam ediyor. hakan balta ve kewell da sakat. kewell'ın eskişehirspor maçından sonra oluşan problemleri sürüyor, bucaspor maçında oynayamayacak. barış daha iyi durumda ama tam olarak hazır değil. iyi olan oyuncularla çalışmalar yaptık. ümit ediyorum ki bu çalışmaların meyvesini alırız. rakibimiz bir galibiyet aldıktan sonra karşımıza çıkıyor. bence cesaretli bir takım. tecrübeli ve çok iyi bir hocaları var ama biz tabii ki sadece kendi oyunumuzu düşünerek 3 puanı elde etmek istiyoruz.”

    bucaspor maçı hakkında yorumlarda bulunduktan sonra, rumen teknik adam basında çıkan haberler üzerine konuştu.

    “galatasaray ve bizimle ilgili yazılan şeylere girip de çok fazla spekülasyonlara girmek istemiyorum. ancak yazılan çizilen şeyler çok fazla ve inanılmaz boyutlarda” sözleriyle konuya giriş yapan hagi, sözlerine “bu kulübe her şeyini veren bir adam var karşınızda. beni çok iyi tanıyorsunuz. galatasaray'a yıllarını veren ve en iyisini yapmaya çalışan bir adam var karşınızda. oyuncu ve teknik direktör olarak kazanan bir adam var. gördüğüm kadarıyla gazetelerde benim kulübü milyonlarca euro zarar ettirdiğim yazılıyor ama bir başka gün ‘en ekonomik hoca’ deniyor. gerçekten şaşkınım. artık bu oyuna son vermenizi rica ediyorum” şeklinde devam etti.

    “ben her şeyimi vererek güzel başarılar elde ettiğimi düşünüyorum galatasaray'da” diyen hagi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “galatasaray'daki bu fatura benim için eksi değil, artı olarak görülmeli. devre arasında yaptığım şeyler de galatasaray'a artı getirmiştir. hesaplamalarınızı iyi yapın. genç oyunculara verdiğim değer ortada. geçtiğimiz yıllarda arda turan gibi bir oyuncuyu da piyasaya çıkartmıştık. bunların görülmesi, verdiğiniz emeklerin değerinin bilinmesi gerekiyor. doğum günümde bir şey yaptınız ve şu anda devam ediyorsunuz. sizden saygı bekliyorum.”

    “galatasaray'a üçüncü kez gelişim de yine kritik durumdayken oldu. galatasaray'ı bu duruma getiren ben değilim. ilk günden beri bunu söyledim. buraya galatasaray'ı rekabet içinde olan bir takım olması geldim. bu zor bir iş. 2 defa bunu yapabildik. oyuncu olarak geldiğimde güzel işler yaptık. teknik direktör olarak geldiğimde siz biliyorsunuz neler yaptığımı. şu anda da görevime başlayalı henüz 2–3 ay oldu. devre arasında bir şeyler yapıldı. bu kadroyla 10 gündür beraber çalışıyoruz. tamam, takım zor durumda belki ama bunun için suçlu olduğumu düşünmüyorum. bunu başkanımıza da söyledim, şimdi herkesin önünde de söylüyorum.”

    “galatasaray'da önemli olan kazanmak ama bu bugünden yarına olacak bir şey değil. ancak zaman içerisinde bazı şeyleri değiştirebilirsiniz. mesleğime her şeyimi veriyorum. futbol hakkında kendi felsefem ve kurallarım var. bu kuralları ve felsefemi oyuncularım da biliyor. onu dışında herhangi bir spekülasyon yapılmasın. oyuncularımın tekrar futbol oynama zevki kazanmasını istiyorum. bazen iyi bazen kötü oynuyoruz. sonuçlar bazen olumlu bazen olumsuz çıkıyor. ancak hedeflerimize ulaşmak için heyecanla çalışıyoruz. durum bu. galatasaray benim evim. bu camiada çok mutluyum, bu kulüp benim için çok önemli. burada bulunduğum süre içinde elimden geleni yapacağım. eski galatasaray'ı geri getirmek için her şeyi deneyeceğim. kimseden korkmuyorum. bir tek söyleyebileceğim şey; çalışacağım. tek başıma değil tabii ki. galatasaray camiasından hiç kimseye bu durum yakışmıyor biliyorum. bu durumu değiştirmek için elimden geleni yapacağım. kolay değil ama çalışacağız.”

    “ben sadece kendi işime bakıyorum. gerçekten zor bir durumdayız ama camia olarak çok az konuşup çok fazla çalışmamız gerek. mümkün olduğu kadar kenetlenmeliyiz. özellikle de taraftarlarımız... galatasaray'a o kadar şeyler verdim ki o kredi daha fazla olmalı. bu evin bir adamı olarak bana, o zaman verilmeli. çalışmak için buna ihtiyacım var.”

    basın mensuplarının sorularına da cevap veren hagi, takımı istenilen seviyeye nasıl geleceğine dair bir soruya türkçe olarak “ne zaman galatasaray kötü ben buradayım. ne zaman galatasaray iyi ben yokum” dedikten sonra “yürümeyen işleri değiştirmek için bütün sorumluluğu alarak en az 6-7 aya ihtiyaç vardır. devre arasında bazı şeyleri öğrendim. sezon sonunda da bazı şeyler yapılacak. yazdan itibaren de en iyisi olmalıyız. g.saray'ın ne kadar büyük talepleri olduğunu kimse bana söylemesin çünkü bunları çok iyi biliyorum” diye konuştu. hagi, zapata ile ilgili bir soruya ise “üç tane kalecimiz var. zapata büyük tecrübeye sahip bir kaleci. şampiyonlar ligi ve copa america tecrübesi var. şu anda zapata kalede. her kaleci hata yapar, ben ona güveniyorum. ufuk genç ve geleceği parlak bir kaleci. aykut da kendisine ihtiyaç duyduğumuz her anda hazır oldu. bu sezon yolumuza bu üç kaleciyle devam edeceğiz. sezon sonunda tekrar değerlendirme yapacağız” karşılığını vererek konuşmasını noktaladı.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın