• 57
    kesinlikle kalkması gereken sınırlamadır. ekonomide rekabet unsuru gelişmeyi sağlar. sen yerli mallarına kota koyarsan, o ülkenin mallarının kalitesiz olmasını ve dış pazarlarda rekabet edemeyeceğini tescillersin.

    türk futbolunun birinci sorunudur, yerli piyasasının çok yüksek olması ve bu yüzden yerli oyuncu gelişmemesi. yabancı çöplüğü olacak tezlerine ise kesinlikle katılmıyorum, bu lige yeni katılmış bir bucaspor bile hırvatistan ın önemli ortasaha oyuncularında jerko leko yu getirebiliyorsa türk kulüplerinin ekonomik gücü o kadarda kötülenmemeli.

    önümüzde ismail köybaşı örneği var en küçüğünden. ivan de souza sakatlanınca sol beke geçti, 3 ay iyi performans gösterince 6 milyon euro karşılığı beşiktaş'a transfer oldu. peki şimdi ne durumda? herkes sol beklikten zerre anlamadığını söylüyor. e bu adam kendisini geliştirecek yaştayken beşiktaş'a transfer olup, baskının sorumluluğun altına girmedi mi? hani onu bırak zaten o kadar iyi para kazanıyor ki daha fazla gelişmesine gerek var mı ki? yok.

    türk futbolunun kurtuluşu, rekabet edebilmektedir. sen altyapıya önem verip kendi futbolcularını yabancılarla aynı seviyeye çekebilrsen zaten bir sorun kalmaz. yabancıya ihtiyaç duymayabilirsin.

    ama sırf yabancı kontenjanı yüzünden, altyapıya akıtabileceğin yatırımı gidip kayserispora gaziantepspora vermek zorunda kalırsan ne kendin gelişirsin ne de o kulüpler gelişir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın