• 4
    güzel şeydir. gerektiği kadar etki etmiş ve şimdi biraz gerileme dönemindedir.

    çokca zaman gerizekalıca eleştirilmektedir. bunlardan birisi 'tribün çocuğu' blog yazmalıdır olsa gerek.

    bu skindirik mantığa göre blog yazabilmenin temel kuralı istanbulda oturmak olmalıdır. zira eskişehir'de oturup ali sami yen'e gidemeyen blog yazamaz. türkiye'de sadece istanbullular blog yazabilir gs açısından bakarsak.. keza aynı mantık üzerinden bir berlin maçı için 1000 km yol yapsak da tribün çocuğu değiliz, blog yazmamam gerekir.? kıçlarının dibindeki asy'ne iki kere gidince her bir skime hakları oluyor ya güzel mantık..

    ikincisi livorno geyiği..

    kim yapıyor bunu ? yahu siz blog okuyor musunuz okumuyor musunuz ? pclion'da görmedim, fd'nin kendisi sevmez bunları ki aceto'nun 'sen kimsin' yazısı ortadadır. kim ulan bunlar ? kendi dar kafanızda eleştirebileceğiniz bir yere blogları konumlandırıp kafanıza göre orduspor'lu mülayim diyerek taşak geçtiğinizi filan mı sanıyorsunuz ?

    pek çoklarının derdi bir şeyi yadsıyarak kendisini belirlemektir. spinoza'yı kıçından anlamış neslin veletleri sözde blog eleştirisi altından bizzat kendi ilgi alanını biraz da eğlenceli olarak dışa vurma derdindedir.. sorun o değil de bunları okuyanın kafasında oluşan blog algısı.. lan işte tardini.. adamın blog yazarlığı adı altında yaptığı en önemli ve belki de tek iş galatasaray maçı analizidir. bunula sorununuz nedir ? livorno ? lucarelli ? extensor dediğin adam yatıyor kalkıyor gs üzerine yazıp duruyor, lukaku ?

    olm o geyikler adamların bizzat kendi ilgi alanlarını dışa vurma, bizzat kendisini ifade etmesiyle ilgilidir, bloglarla filan ilgisi yok , nerenden neyi anlıyorsun sen yahu ?

    adam hollanda'da yaşıyor, senden daha fazla kaynaktan beslenebiliyor ve seni de besliyor, derdin ne ? almanya'da yaşıyorum ve yakından tanıdığım bu ligi de ülkedeki ilgililere iyi-kötü sunuyorum ne lucarellesi, livorno'su ? o daha çok bir diğerinin kendini 'yadsıyarak' ifade etme şeklidir. ilgi alanına giriyorsa okursun girmiyorsa da bir şeyi 'olmadığı haliyle' gösterip eleştirme hakkın da yoktur. zira son dönemde yapılan blogların ilk çıkışında varolan üç beş postun ortalaması üzerinedir; bugün geldiği yer ile ilgisi yok..

    türk futbol blogları.. 20'sini toplasan beş bin tane farklı okur çıkmaz ama 30 milyonluk gs taraftarını etkiliyor. algısı kıt matematiği yok ve bunlara da laf anlatıyoruz.. şu rakamların koca gs'ın tribünlerini etkileyeceğini düşünebiliyor, o denli kopmuş kayışlar..

    sıradan insan işidir blog yazmak.. kendi kendinize kutsallaştırıp büyütüyor ve yine anlamsızça küçültme sevdasındasınız.. okumak yetmez, anlamak da gerekir eleştirebilmek için..
App Store'dan indirin Google Play'den alın