resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2016
    rijkaard'dan habersiz alınan oyuncuların da suçu transferleri takip etmiyor diye rijkaard'a yüklendi ya, helal olsun. senin yönetimin adamı yanlış kullanıyor, ondan habersiz getiren adnan sezgin değil mi batdal'ı, serdar'ı? asıl suç, başarısızlık durumunda yönetimin olacaktır. anti-rijkaard'çılar sadece mehmet topal'a yüklenildiğini düşünmüşler, bilemem, kimi için öyledir. zira orta sahadaki sorun mehmet topal'dan ziyade barış'tadır, m.sarp'tadır, ayhan'dadır, hatta gönderilmesi taraftarı olmadığım elano'dadır biraz da. savaşçı orta saha arıyoruz, ama senin adamın ne kadar savaşıp da topu kaptıktan sonra hemen kaptırsa (bkz: barış özbek) savaşçı orta sahanın ne anlamı kaldı. sırf yönetim sana iki yönlü kaliteli bi oyuncu alamadı diye, günümüz futbolunda maçların kazanıldığı orta sahanın en önemli unsuru olan 2 yönlü oyuncuyu m.sarp'tan, topal'dan, barış'tan, ayhan'dan yaratmak mı suç? senin elindeki malzeme bunlar. elimizde keita olmasaydı belki kewell'ın sakatlığında onun sağ tarafını barış gibi bir baltaya emanet etmiş olacaktık. bunun sorumlusu da mı rijkaard olacaktı? rijkaard başarısızlığa giden yolda nerde saçmaladı? feldkamp gibi servet'i ön libero mu oynattı? yoksa skibbe gibi 3'lü defansın soluna mehmet topal'ı mı koydu?

    bu adam bu ülkeye bir sistem oturtmaya geldi, maça göre sistem yapmaya değil. bu adamın amacı farklı. bu adam bir anlayışı yerleştirmek istiyor. bu sene şampiyon olmamız da gerekmiyor rijkaard'ın başarılı bulunması için. rijkaard'ın başarısı anca onun kurduğu takımın meyveleri kendinden çok sonra da olsa toplanmaya başlayınca ortaya çıkacaktır.

    yatın kalkın rijkaard'a dua edin, ya da gidin her sene günü kurtarmak amacıyla abuk subuk dünya yıldızları, üst üste şampiyonluk sözü veren bir başkan bulun kendinize. şampiyonluğu son maçta kaybederseniz belki daha mutlu olursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın