resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2006
    bastan soyluyorum: frank rijkaard'in avukati degilim. gerekirse gitmesini de isterim, kalmasini da.

    simdi ugur ucar benim en sevdigim oyunculardan birisidir. o aciklamalari gercekten yaptiysa dogrudur. dogrudur derken demek istedigim ugur'un boyle hissetmesidir. hocasi ve arasinda sogukluk hissetmistir.
    belli ki sadece ugur hissetmemis. emre gungor de boyle hissetmistir. bu konuda rijkaard'i elestirebiliriz ama ben bunu dogru bulmuyorum. her insan arda, ugur gibi degildir. bazilari biraz kapaniktir. bence rijaard da boyle birisi. boyle oldugu icin oyuncular hocalarini soguk birisi olarak taniyabilirler ama resimler ve rijkaard'in bazi aciklamalari bunlarin aslinda gercek olmadigini gosteriyor.

    simdi gelelim rijkaard'in oyunculari bitirme konusunda. hic ama hic dogru bulmuyorum bu soylentileri.

    servet cetin: rijkaard onu 40 macta oynatmis. bu sizce az bir rakam mi? servet'in kotu oynamasi rijkaard'in sucu mu? rijkaard sadece topu daha iyi oyuna sokmasini istedi. yanindaki arkadasina adrese teslim pas vermesini istedi. bunu servet zaman zaman yapti ama bir cok kez de hata yapti. basit oynamadi. zaten kendisi avrupaya gitmek istiyor. bunu her sene soyluyor. rijkaard da bence gitmesine izin veriyor ama yerine iyi birisi gelirse. rijkaard da sabredecegiz diyoruz ama o zaman rijkaard'in istedigine de saygi duymamiz lazim. bir de tek rijkaard degil bunu isteyen. neeskens'i unutmayin. onlara guvenmek zorundayiz ve ben guveniyorum da.

    ugur ucar: 26 macta 1951 dakika sahada kalmis. yani ortalama 75 dakika. ilk once sol bek oynadi hakan'in sakatligi yuzunden. sabri'den formayi alamadi. zaten hemen alinmasi beklenmiyordu. ona lazim olan sey surekli oynamakti. simdi size soruyorum sabri sakat degilken kimi secersiniz diye: sabri mi ugur mu. maalesef ugur eski ugur olmadigi icin ben sabri demek zorundam. sabri'nin sakatliginda surekli oynama sansi buldu ugur ama demek ki bir seyler eksik kaldi. ali ve neil'in de o bolgede oynayabilmesi ugur'u belki de guveni ni sarsti. ugur ne demis: oynayabilecegim bir takima gitmem gerekiyordu. yani cok dogru bir sey demis. burada rijkaard'in nasil bir sucu var anlayamiyorum. belki bana anlatan olur. sabri varken ne yazik ki ugur ikinci secim. ama tekrar iyi olabilmesi icin ugur'un surekli oynamasi lazim.

    emre gungor: kendisi sakatlik belasinda kurtulamadi. hatta kendine iyi bakmadigindan oluyor deniliyordu. kendisi 21 macta gorev yapmis ve 1224 dakika sahada kalmis. yani ortalama 58 dakika oluyor bu. servet'in yerine cok iyi bir stoper dedik ve neill'le uyumu iyi dedik. ama sonra hata yapmaya basladi. elbette hata yapabilir. zaten hata yapti diye yollanmamistir. hatirlarsaniz rijkaard emre hata yapmasina ragmen "sahada ki e iyi oyunculardan birisiydi" demisti. yani unutun o hata yapti da yollandi dusunceleri. gaziantepspor istemistir emre'yi, rijkaard'a sorulmustur. rijkaard da maddi anlamda iyi bir teklif ise ya da yerine birisi gelirse olur demistir. ben oyle dusunuyorum.

    aslinda arda'yi da alalim oyuncular arasina. arda ilk once ortada oynadi. sezonun en iyi oyununu oynadi. sonra herkes rijkaard arda'yi messi yapacak falan denildi. sonra bi baktik arda magazin haberlerini suslemeye basladi, forvet oynadi falan derken sakatlandi. takim kotuye gitti ve "bız" onu ve takimi protesto etmeye basladik. o olaylardan sonra arda'nin performansi eskisi gibi hic olmadi *. simdi rijkaard mi suclu yoksa biz ve arda mi?

    isteyen rijkaard'i beyenir istemeyen de begenmez ama ilk once "servet kazma" "ugur eskisi gibi degil" "emre muzmin sakat" deyip sonra bakin emre, ugur ve servet haklilar. rijkaard onlari bitirdi demek biraz ters oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın