resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2004
    hocamız.

    benim adıma problem iyi hoca veya kötü hoca olması değildir. rijkaard bence mükemmel işleyen sistemler kuran bir hocadır. bu da zaman alır. maç içinde hamleleriyle çevirdiği tek kasımpaşa maçını hatırlıyorum.

    bence asıl sorun rijkaardın ilahlaşmasıdır. yahu bu adamda etten kemikten bir insandır. herkesin sevdiği kadar ben de seviyorum rijkaard'ı; ama öyle bir konuma sokuldu ki sözlükte adamcağız, sanki hiç hata yapmaz hep mükemmeldir, hep iyidir. bu sezon takım ne kadar suçluysa kendi de o kadar suçludur. bunu herkesin anlaması gerekir. zira kendisi teknik direktördür, kötü gidişi kadro yetersiz diyerek sallamak değil, aksine kötü gidişi yeni formüller bularak iyiye çevirmek için para almaktadır kendisi.

    uzun vadeli projelerin, ise galatasaray yönetimi ile yardımlaşarak gerçekleştirmesi gerekir diye düşünüyorum. fakat sezon içi ayrı uzun vadeli projelerde ayrıdır. eldeki malzemeden en yüksek verimi ne şekilde alabiliyorsa o şekilde almalıdır, zira mustafa sarp'ın total futbola entregrasyonu sanırım bu projenin bi parçası olamaz. bu oyuncularla total futbol denemek yerine daha farklı oyun şekilleriyle çıkıp zamanla kafasındakini oturtmak yani evrilerek bir devrim yaratmak sanırım daha isabetli olur.

    bu sene rijkaard'ın ilk senesiydi. günahıyla sevabıyla bitti, buradaki ortamı anladı. benim kendisinden asıl beklentim bu sezon başlıyor. çünkü tanıdıktan sonra da bir şey yapamıyorsa yani futbol anlamında geriye gidiyorsak (şampiyonluk, kupa vs. bahsetmiyorum) benim için dönemi kapanmıştır. umarım sevdiğimiz hocamız bizi üzmez.

    edit: the wizard of ozuyardı ankaraspor maçını da çevirmemize yardımcı olmuş
App Store'dan indirin Google Play'den alın