• 35897
    11+1 olarak belirlenen esame listesine yazılacak yabancı oyuncuları fernando muslera, elias jelert, davinson sanchez, victor nelsson, derrick köhn, lucas torreira, dries mertens, hakim ziyech, wilfred zaha, michy batshuayi, mauro icardi ve muhtemel 8 numara transferi olarak görünüyor. o halde iki tane çözülmesi gereken soru ortaya çıkıyor.

    mertens tüm sezonu ilk on bir oynayarak geçiremez. ayrıca avrupa maçlarında da daha güçlü bir oyuncuya ihtiyaç var. kısacası mertens'in rolüne bir transfer ihtiyacı var ama kontenjan dolu. fazladan iki kişilik kontenjan var ama yukarıdaki 12 ve mertens'in yerine gelecek oyuncunun hiçbiri tribüne yollanmaz. bu çözülmesi gereken ilk soru.

    fazladan iki kişilik kontenjana kimin gireceği konusu var bir de. adaylar leo dubois, sergio oliveira ve yusuf demir. mertens'in bölgesine transfer gelmezse yusuf kalabilir. yeri geldiğinde belki de o bölgede oynayabilir. okan buruk hoca hazırlık maçlarında bile denemedi bunu ama olabilirdi aslında. hoca ise oliveira'yı denedi orada. belki de oliveira'yı takımda tutup orada kullanmak isteyebilir hoca. yalnız yusuf, oliveira'dan daha çok şans buldu hazırlık maçlarında. bu da onun daha önde olduğunu söylüyor olabilir hocanın gözünde. kesin bir yargıya varmak zor ama ikisinden biri kalacaktır. dubois ise bu yeni kuralla birlikte kalmaya garantilemiş gibi. bek rotasyonundaki kıtlığı bir nebze giderebilecek bir oyuncuyu fazladan kontenjana yazmak isteyecektir hoca.

    benim düşünceme göre mertens'in bölgesine transfer olmayacaktır. daha sağ bek ve orta saha transferlerinde çuvallayan dursun aydın özbek yönetimi o bölgeye transfer yapamaz. hoca o bölgeyi takım içerisinden yedekleyecektir. ziyech, kerem aktürkoğlu ve hatta bence takımda o bölgede oynamaya en müsait isimlerden biri olan kerem demirbay var elimizde. ayrıca hoca icardi ve batshuayi ikilisini zaman zaman aynı anda kullanabileceğini de söyledi. o yüzden fazladan iki kontenjana dubois, yusuf ve oliveira'dan ikisinin gireceği kesin. bana göre dubois kesin kalmalı. ikinci isim ise maaşından çıkmanın çok zor olması, takım içinde sevilen bir karakter olması ve hocanın gerekirse mertens'in rolünde değerlendirme planı olabileceği konusuyla oliveira olacaktır. ancak oliveira'yı gönderebilirsek ben yusuf'un kalmasını tercih ederim. fakat yusuf'un kiralık gidebilecek durumda olması yüzünden muhtemelen yusuf ayrılacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın