• 35884
    hala çok iyi kadrosu olan takımdır. özellikle 5-6 oyuncusunun türkiye'de hiçbir karşılığı yok. o derece iyi oyuncular bunlar. iskelet derken de bu kast ediliyor zaten.

    ancak kadro maaş yönünden dengesiz mi? evet. bazı oyuncular düşük maaşla ekstra katkı verirken bazı oyuncular da maaşlarının karşılığını veremiyor. özellikle maliyet-perfomans tablosunda yerli oyuncuların hakkının verilmediği kesin. taraftarda geçmiş zamanlardan oluşan yerli oyuncu düşmanı olduğundan bu oyuncuların ne hakkı savunuluyor, ne de acımasızca eleştirilerden kaçabiliyorlar. kerem gibi azıcık sesini çıkaranı da dövmekten beter ediyoruz. hepimizin bildiği abartılı maaşa sahip oyuncular ise keyfine bakıyor. bu bir gerçek.

    ancak bu kadro bazı bölgelerde çok şişik mi? evet. galatasaray bu oyunculardan makul anlaşmalarla kurtulabilecek mi? çok zor. sol bekte sadece 1, sağ bekte sadece 1,5 oyuncu varken, dubois de güven vermiyor iken sağ açıkta tam 5 alternatif sol açıkta tam 3 alternatif var. işte böyle bir dengesizlik.

    ancak bu kadro yeterli kalitede mi? hayır. bugün transfer yapmasak bile ben hadi hocam derim, destek moduna geçerim. bu cümleyi ben taraftar olarak kurabilirim. hoca da takımına güven aşılarken kurabilir. hatta olmayacak işi oldururken bile bazen eksik kadro bir şeyleri kamçılayabilir. ama şöyle becerikli bir adama 1,5 yıldır istediği orta saha alınmaz mı ya? bek diyoruz 8 ay oldu. aslen orta saha kaan'ı bek yapıp şampiyon olmuş adama bir tane bek bulamaz mısınız ya? yönetim hocasının talebiyle ve taraftarın beklentisiyle bağlıdır. bu takım eksik, daha iyi olmalı, avrupa kupaları özellikle şampiyonlar liginde başarı hedefleniyorsa hiçbir yönetim bu kadro yeterli diyemez. bunu real madrid bile diyemez, çünkü her zaman daha iyisi olabilir.

    en önemlisi de işin mental yönüdür. zaten 2 sezon şampiyon olmuş takımı motive etmek daha zordur. okan hoca'nın iştahını arttıracak hamleler şarttır. galatasaray taraftarı her zaman daha iyisini ister. bu olmadığı zaman da gerekirse ortalığı yangına verir. galatasaray taraftarının şu anda hissettiği eziklik duygusu bile olabilir. şu anda çıkan yangının bazı değerli oyuncularımıza zarar verme olasılığı da vardır. mesela demirbay, mesela berkan. bunlar iyi oyuncu, rotasyonda faydalı oyuncular. ama tutup da galatasaray'ı onlara mecbur bırakırsanız taraftar yine berkan'a veya başkasına saldırmaya başlar. galatasaray yönetimi şu ana kadar yok hükmünde. belki de boşluğa sövüyoruz. ama gidişat bu şekilde devam ederse korkarım 102 puan almış bu takımı da darmaduman edecekler. onlar etmezse taraftar edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın