• 3341
    sadece büyük kulüplerin değil, anadolu kulüplerinin de elinde birçok yabancı oyuncu var. kurtulmaları zor olacaktır. bu saçma yabancı kuralı sayesinde oynatacak 3 yerli oyuncuyu zor buluyorlar, bulsalar da kaliteli olmuyor zaten. büyük takımlarla makasın açılmasının bir sebebi de bu yüzdendir. doğru düzgün yerli futbolcu yok ülkede ve minimum 3 tanesini oynatmak zorunda kalıyorlar. bu kuralın ne kadar saçma olduğunu burdan anlayın işte.

    yabancı oyuncu sayısı düşürüldüğü için tüm takımlar hazır oyunculara yöneliyorlar üstelik. düşünün ki bi anadolu kulübündesiniz, teknik adamlık ömrünüz max 1 sezon ve türlü imkansızlıklar bir tarafa, bir de yok kalitedeki yerli oyuncularla ve hazır yabancı oyuncularla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. oyuncu hazır olacak da, düşük ücret alacak da, türkiye’yi düşünecek de siz de bu oyuncuyu kadronuza katacaksınız. ölme eşeğim ölme cidden. bu sistem aslında en çok anadolu kulüplerini etkilemiştir, kimsenin haberi yok.

    birkaç sene öncesine kadar lualua, kone, cernat, webo, isaksson gibi kaliteli yabancıların yanı sıra 23 yaş altı gelecek vaadeden yabancıları da alabiliyorlardı anadolu kulüpleri. nereden baksanız tutarsızlık yani. şu kuralı paşinyan getirdi deseler inanırım, o derece.

    bence yabancı serbestliği en çok anadolu kulüplerinin işine yarayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın