• 380
    sıkıcı futbol oynayan takımlar yüzünden sönük geçmiş turnuva.

    ilk maçlar sonunda kendimce takımlar hakkında beklentilerimi yazmıştım (bkz: #3954957)

    euro 2024 a grubu: temsilcisi kalmayan grup. isviçre ve almanya'nın aynı turda elenmesi adil olmadı ama kura şansı, yapacak bir şey yok. keşke isviçre'nin kalibresi yetseydi de daha yukarılara gidebilseydi gerçi, ingiltere gibi futbol oynamayan bir takıma elendiler.

    euro 2024 b grubu: şampiyonluğun favorisi ile turnuvaya devam eden grup * italya'dan gene takım oyunuyla bir şeyler yapmalarını beklerdim açıkçası ama elendiler. ciddi bir kadro değişimine ihtiyaçları var. italya isviçre'yi yenseydi daha bir beklentilerime uygun turnuva geçirecekti iki takım da.

    euro 2024 c grubu: görüşümün arkasındayım; bomboş gruptu. umarım ingiltere şans ile kupaya uzanmaz.

    euro 2024 d grubu: fransa umarım iğrenç futboluyla kupaya uzanmaz, kadro kalitesiyle burayı görecekleri belliydi. hollanda beni en çok şaşırtan ülkelerden biri oldu, tabii kura şansları da vardı. avusturya bizi geçebilmiş olsa muhtemelen şu an yarı finaldeydi * beklentilerimdeki ikinci farklılık da bizim yani türkiye yüzünden oldu *

    euro 2024 e grubu: görüşümün arkasındayım; bomboş gruptu. kimse de ilerleyememiş.

    euro 2024 f grubu: portekiz gene takım olamadığı için bir yere kadar gelebildi ki rakipleri fransa olduğu için çok da kızamıyorum. beklentiyi en çok aşanlardan biri biz olduk biraz da kura şansı ile kabul edelim ki. bir tık daha iyi olsak son 4'e kalırdık.

    ispanya oynadığı oyunla ve sahip olduğu yeteneklerle mutlak favori. ingiltere ve fransa'nın da kadro kalitesi ile buralara gelecekleri belliydi. son 4'ün 3'ü aslında sürpriz olmadı. sadece hollanda sürprizdi, fransa ve ingiltere'ye tercih ederim gerçi ama muhtemelen finali göremezler. o eleme ağacında avusturya'nın yarı finali görmesi daha adil olurdu.

    gelelim kehanetlerime, futbol dışı olaylar yüzünden fransa'nın kupa alabileceğini düşünmüyorum. ispanya finale çıkar. diğer tarafta da ingiltere kadro kalitesiyle çok ağır basıyor. final ingiltere ispanya olur gibi onda da gene ispanya yer. hem bir görüş hem de temenni, kaliteli oynayan ispanya'nın iki büyük favoriyi de yenip kupa almasını istiyorum açıkçası; anti-futbol kazanmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın