• 11
    5. turda açık kategoride norveç'e 1-3 ile kadınlarda da polonya'ya 1-3 ile kaybettiğimiz olimpiyatlardır. magnus carlsen ile karşılaşan mustafa yılmaz'a bir parantez açmadan olmaz. korkusuzca doğrudan kazanca yönelik oynadı ve oyun ortasında +3 gibi bir konumdaydı. 28. hamledeki kd6 ve 2 hamle sonraki kb6 hamleleri ile oyun dengelendi ve beraberlik ile yetinmek zorunda kaldık. carlsen çok muhtemelen beklemediği bir performans ve dirençle karşılaştı. mustafa'dan harika bir performans ve çok iyi bir beraberlik getirdi.

    https://gss.gs/zkI.jpeg

    ancak ediz gürel'in beraberliğine rağmen yağız kaan erdoğmuş ve açılıştan kötü çıkan vahap şanal'ın kaybetmesiyle norveç'e 3-1 ile yenildik. 6. turda bugün olimpiyatın flaş ekiplerinden kanada ile karşılaşacağız. onlar da ciddi bir yükseliş ile dün iran ile oynamışlardı ama 3.5-0.5 ile kaybettiler. biz norveç'e kaybetmemizle 12.'liğe kadar yükselmişken 29.'luğa kadar geriledik. kanada da sanıyorum 11.'liğe kadar yükselmişti ve 32.'liğe kadar geriledi. ben yine de formda bir ekip olan kanada'ya denk gelmek istemezdim. 2022 dünya satranç olimpiyatında yine kendileriyle karşılaşıp 3-1 kazanmıştık ama bu sefer biraz daha formdalar. yine de 2.5-1.5 veya tekrardan 3-1 gibi bir galibiyet kağıt üzerinde en muhtemel senaryo.

    kadınlarda da açılışlardan sonra 2 masada berabere, 2 masada da kazanç konumda olmamıza rağmen hayale batur maçın sonlarında süresinin azalmasıyla kayıp konuma düşerek maçı kaybetti. gülenay aydın ise rakibin kale ile yaptığı blunderı maalesef değerlendiremedi ve kayıp konumda kaldı. oradan da haliyle maç dönmedi ve 2 maçı kaybedince betül cemre kadıoğlu ve ekaterina atalık'ın beraberliklerine rağmen maçı kaybettik.

    erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da 29.'luğa geriledik ne tesadüf ki. slovenya ile eşleştik ve slovenya seviyemizin bariz altında bir ekip. kübra öztürk çok muhtemelen bugün oynayacaktır. onun performansını aynı mustafa yılmaz gibi yükseltmesini bekliyorum. 3-1 veya 3.5-0.5'lik bir galibiyet ideal senaryo.
App Store'dan indirin Google Play'den alın