• 699
    maç öncesi istediğim kadro hücumcuları ikinci yarı sahada yerini aldı ve maçı kopardık.
    ziyech mertens barış
    icardi.
    maç önü de böyle yazmıştım. neden? çünkü barış ve kerem olduğu zaman ne mertens ne de icardi yeterince top alamıyor. daha çok iki kanat forvetimizin önüne top atmak gerekiyor. ancak ziyech olduğunda ters ayakla sert ortalar ve derinlemesine paslar çok rahat atabiliyor. bizim kadro mühendisliğimize baktığımızda tete, ziyech'den aldığımız verimi veremeyince kısır bir oyun örgüsüne dönmüş oluyoruz. yani tete ya da ziyech olmazsa oyun kanatlarda sıkışıp kalıyor. kaldı ki icardi ne kadar öne de çıksa rakip orta saha kalabalık olduğunda boşluk bulacak zaman da bulamıyoruz.
    bu maç büyük bir örnek ve güzel bir galibiyetti.
    maçın ilk yarısı aksayan çok oyuncularımız vardı.
    aurier, abdülkerim, kerem d., kerem a., mertens, icardi.
    bu kötü performansların sebepleri var.
    rakibin kalabalık ve derin savunması ayriyeten ince paslarla kontraya çıkması bizim ön alan blok yerleşimimizi bozdu. beklerimizi yordu ve savunma çizgimizi öne çıkarttırmadı. abdülkerim özellikle efecan'ın arkasından çok gezdi. bu sefer nelsson ile rakip santrafor teke tek kaldı. köhn bence maçın adamıydı. ilk yarı aksar gibi gözükse de hem birebir hem alan savunması olarak rakibini yeterince yıprattı. ikinci yarı zaten bana göre çılgın attı. tabi rakibin ilk yarı şok ve yoğun presi fiziken geri gitmelerini sağladı. gol atıp yatmak istedi rakip ancak nelsson imkan vermedi. bu sebeple de ikinci yarı başlar başlamaz oyun üstünlüğünü alıp güzel gollerle de puanı kaptık.
    bir iki kelam da hakeme. abdülkerim ile attığımız gol fauldü, nelsson'a yapılan sarı kart, aurier'in yaptığı sarı kart. bazı ufak tefek hataları da olmuş olabilir. burada sıkıntı şu. hakemlerin standardı yok. abdülkerim'in attığı golün aynısını fener dzeko ile attı bu sene. geçen sene de bir maçta böyle yüklenmeli bir gol attılar. kasımpaşa maçı olması lazım arka direkte. hatta bizim bu sene icardi ile böyle bir penaltımız yendi. sen onları verip bunu vermedin mi bu sefer işte art niyet ortaya çıkıyor.
    bazı hakemlerin yorumları farklı olabilir denebilir ancak kural belli. hava topuna çıkan adamı elle, kolla engelleyip üstüne çullanamazsın.
    neyse buna da şükür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın