• 96
    "galibiyet halinde verilen puan kadar silinir" ifadesi çekilen maçta verilen puan silinir anlamı taşımıyor. şu an dünya üzerinde her maçta galibiyet halinde 3 puan veriliyor; 2 puan verilmiş olsaydı 2 puan silinirdi. maçın, puan maçı olup olmamasının bir anlamı yok. o ifade genel bir ifade. zaten maç bitmeden sonuç tescil edilmez, hakem bitirmeden nasıl galibiyet almış oluyorsun? 85. dakikada 2-0 öndeyken çekilsen bile 3 puan almanın garantisi mi var? silinmez, güç yetmez demek ayrı konuyu açıklarken komik duruma düşmek ayrı.

    süper kupa maç talimatnamesinde maça hiç çıkmamanın cezası belli: türkiye kupasından 1 yıl men. ama oynanırken çekilme durumunun cezası yazılı değil. o kısım için de diğer talimatlara bakılır. futbol disiplin talimatnamesi ve futbol müsabaka talimatnamesi. müsabaka talimatnamesinde açıkça o ana kadar kazanılan puanların 3'ü silinir diyor. öteki talimatname çok karışık.

    ben bu durumda sevkedinilen kurala bakarım. bu arkadaşlar futbol disiplin talimatnamesinin cart maddesinin curt fıkrasına göre sevkedilmediler ki! müsabaka talimatnamesine göre sevkedildiler. ceza vermeyecekler ise ötekine göre gönderiseydiler. bir işi de beceremiyor bu federasyon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın