• 116
    15 şubat 2024 galatasaray sparta prag maçında oynanan mücadelenin ileri hattını carlos vinicius alves morais ve mauro icardi ikilisi ile tamamladık.

    icardi'nin attığı golde çift forvet oynamanın avantajını yaşadık. vinicius stoperleri çekerken icardi'ye de vuruş alanı yaratmış oldu. belki bu maçta belki de ilerleyen maçlarda bu birlikteliği daha çok görecegimizi düşünüyorum. vinicus pivot özelliklerinin olmasının yanında çalışkan, pres yapmayı bilen, hareketli bir isim. yine prag maçında gördüğümüz gibi icardi'de 10 numara vari oynayabiliyor. bu birliktelik aynı zamanda dries mertens'in de rotasyonda dinlenmesini sağlar. bir nevi necati ateş - johan elmander ikilisi kıvamında olabileceğini düşünüyorum.

    sol bek olarak derrick köhn'ün ilk on bir başlaması kuvvetli ihtimal. sol bekten çıkacak berkan kutlu da kerem demirbay ile rotasyona sokulabilir. özellikle vinicus - icardi ikilisi birlikte oynayacaksa orta sahada temposuyla berkan'ın daha çok iş yapacağı kanaatindeyim.

    kaan ayhan'ın dinlendireceği ortamda sağ bek olarak davinson sanchez mina ya da barış alper yılmaz tercih edilecek. burada iki durum var. ilki o bölgede barış'ı seçip sağ bek deneyimini arttırmak. ikincisi ise davinson'u sağ bek yapıp geride üçlü gibi kalarak köhn - barış ikilisiyle oyunu genişletmek. ankaragücü oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabul eden bir takım buna göre bir tercih yapmak gerekiyor.

    sol ön bölgesi için de wilfried zaha ve kerem aktürkoğlu ikilisi aday. burada tercih edilen ismin sağ bek ile bağlantılı olacak ve davinson orada oynarsa soldan içeri kat eden kerem'i bir adım önde görüyorum. aslında zaha'nın bizde oynadığı en iyi maç bence antep'ti. o maçta çizgide değil içeride konumlanmıştı. yalnız yılların alışkanlığını değiştirmek ve zaha'yı buna ikna etmek hemen mümkün olmuyor.

    (bkz: galatasaray bir his takımıdır)
    (bkz: sen şampiyon olacaksın)
App Store'dan indirin Google Play'den alın