• 74
    burada renktaşlarımdan farklı bir görüşteyim.

    değerini bulanlardan oyun zevkine ve kalitesine seviye atlatamayacak olan satılmalıdır. nicolo yerine nelsson, midtjö, leo dubois , yunus vs satılsa mesela ses etmem. ama bu adamın oynunu, kamp yemiş ve takıma ısınmışken 1 sene izlemek istemenin yanlış bir tarafı yok.

    zaniolo bu sene olmasa da seneye kârdan zarar edilerek satılır mı? satılır. 2.el otomobil değil bu adam 25 26'sından sonra değeri ve potansiyeli açısından düşüş olabilir, ama şu aşamada sakatlıklardan yeni dönen ve sağlam bir kamp yiyen bir potansiyel konumunda.

    patlama yapıp bukleler sunuyor. zaten sağ olsun fenerbahçe potansiyeli konusunda en az 1 sene kredi verdi uluslararası piyasaya. tam oyun sistemimize oturtamadık, ondan maksimum verim alınacak formatı tam kurgulayamadık doğru. ama bu kurgulanmayacak anlamına gelmiyor.

    bakın en kötü 6 ay daha tutar devre arası transferinde kolaylık sağlarız. kötü senaryo'da fiyatı düşer deniyor. fırsat transferiydi hemen değerlendirelim deniyor.
    kötü senaryo oldu ve aldığımız üstüne 5-10 milyon€ alarak gitti diyelim. 20 - 25 milyon€ italyanlar verir bu oyuncu için.

    peki bir de yatırımın iyi meyve verdiğini ve şampiyonlar liginde esip gürlediğini düşünelim. o zaman gene 35'e serbest kalıyor doğru ama 35'i teklif eden 2 kulüp oldu mu, o zaman iş açık arttırmaya dönüyor. bu sefer sonraki satış, ek bonuslar vs derken kulüp her şekilde kazanıyor.

    ayrıca gözden kaçan bir nokta var, futbolcu bu sene bizde geçirmek istiyor. çok güzel ve dolgun teklif gelmediği sürece. bu seneyi kafaca galatasaray'a adamış bir futbolcu. meta değil bu al sat yapılacak.

    bunun dışında ticarette tabi ki duygusallığa yer yok, fakat futbol tamamen duygular üzerinden kazandıran bir sektör. o yüzden herkesin farklı görüşü olması normal. ama bu turşusunu kuralım demek değil. 1 sene sonra öyle ya da böyle zaten gidecek.

    diğer oyuncular özelinde de yunus akgün, morutan, oliviera vs hepsine teklif var deniyor. eylül ayına kadar 2-4 arası futbolcu satabiliriz gibi gözüküyor. bunlardan 15 milyon € kazansak gene aynı yola çıkıyoruz.

    bekleyip göreceğiz. tabi bu yorumu yaparken gelecek gelirler ile ilgili henüz yazmadığım bazı beklentiler var. yazmak istemiyorum işler bozulmasın diye, harika projeler geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın