• 72
    yönetimin korkmaması, taraftarın alışması/sindirmesi/kabul etmesi gereken bir durum. futbolcu satışı politikasını savunan insanları "galatasaray düşmanı" veya "futbolcunun ederini düşürüyorsunuz" gibi gerçekten uzak yaklaşımlarla eleştirmeyi sözlüğün seviyesine yakıştıramıyorum.

    sözleşmesi gereği maksimum, azami, en yüksek (anlaşılması adına aklıma gelen bütün tanımları yazıyorum) değeri 35 milyon euro olan bir futbolcunun, 30 milyon euro civarı bir teklife satılmasını istemek bir kabahat değil. zaniolo 2023-2024 sezonunda şov da yapsa üst limiti belli bir futbolcu. ancak zaniolo'nun şov yapmadığı, allah korusun formsuzluk veya sakatlık yaşama ihtimalinin olduğu bir senaryo da var. iki şıkkın da gerçekleşme olasılığı aynı; 50-50%. "belki 35 milyon gelir" hayalperestliğiyle bu kumarı oynamak yerine, zaniolo'yu bugün 30 milyon euro'ya satmak galatasaray için olabilecek en doğru karar. bu durumun birebir aynısı nelsson için de geçerli. üst limiti 25 milyon euro olan bir futbolcu için, bugün 20 milyon euro civarı bir teklif varsa, hiç düşünmeden satışı gerçekleştirilmeli. bunu istemek, bunun doğruluğunu savunmak da bir kusur değil. "belki 5 milyon daha kazanırız" rüyaları eşliğinde mevcut teklifi kaybetmenin, futbolcuya dair bütün risklerle beraber 2023-2024 sezonuna girmenin hiçbir bir anlamı yok.

    zaniolo 28-30, nelsson 18-20 milyon özetle. bu teklifler görüldüğü anda düşünülmesi gereken bir şey yok. "satan haindir", "değerini düşürüyorsunuz", "arkasından çok ah vah ederiz" gibi söylemler tamamen faraziye. marcao - abdülkerim bardakcı değişiminin karlı ve sahaya da yansıyan olumlu sonuçları ortada iken, yönetim hiçbir futbolcunun ederini bulduğunda satışına dair korku yaşamamalı. taraftar baskısı veya taraftarın duygusal yaklaşımları bu konu özelinde dikkate alınmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın