• 61
    planlamasının tam da şu sıralar başlaması elzemdir çünkü yeni sezon hazırlıklarına sadece 1.5 ay kadar bir süre kaldı. hatta umarım çoktan planlanmıştır ve uygulamalara başlanmıştır bir yerlerde.

    her şeyden önce mauro icardi ve milot rashica bonservisleriyle (veya +1 yıl kiralık) başlamamız gereken dönemdir çünkü neredeyse 1 aycık ara yapıp temmuz'da hemen elemeler için start vereceğiz yeni sezona. bu iki isim, muslera-apo-torreira iskeletinin devam unsurları olacaklar ve gerçekten çok önemliler eğer radikal bir değişiklik planlamıyorsak omurgada.

    sacha boey ve victor nelsson'u tenceredeki yemek gibi düşünürsek artık nelsson'un pişecek bir tarafı kalmadı bence bizim ligde. süper lig'de çıkacağı maksimum seviye burası ve eğer kalırsa avrupa'da 6 maçta piyasa olur 1 sene daha. sonrası onun için de artık yeni bir ülkede yeni bir challenge olmalı. boey için "oldu" dememize ise sadece 1 sezon mesafe kaldı diye düşünüyorum, 1 sezon daha kalsa çok iyi olur ama gidecek diye kurguluyorum. nelsson'a 7m vermiştik, 3 katı çözsek 20-22 bonservis bekliyorum kendisinden bonuslu. boey'in de bir sonraki sıçrama tahtasına transferi (lizbon, benfica, leipzig, dortmund, marsilya, lyon vb.) bu takımların transfer politikaları gereği maksimum 15m bandında olacaktır (12-15'e al 40-45'e ingiltere'ye okut). yani boey+nelsson'dan 35 lira ayıklayabiliriz gibi duruyor şu durumda.

    mertens'le sözleşme uzadı zaten, mata ve gomis ile devam edilmez, midtsjö'nun durumu merak ettiriyor belki ben köyüme dönücem çekebillir linnes gibi ama maliyeti yüksek diğer takımlar için. bu durumda yazın hazırlık döneminde bol bol yusuf demir, hamza akman, yunus akgün, barış alper yılmaz izleriz halısaha maçlarında. özellikle yusuf demir'in buradaki şansını iyi değerlendirmesi çok önemli.

    fernando muslera'nın sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılacağını düşünüyorum. kendisinin kalemizi pat diye bırakması zor bir ihtimal, bir halef-selef ilişkisi kurulduktan sonra yavaşça salacaktır.

    nicolo zaniolo konusuna gelince aslında çocuğun şubat ayından beri türkiye'de, sanki orta doğu'da mahsur kalmış amerikalı kolej çocuğu gibi takıldığını görüyoruz. zorlu'daki raffles otel'de italya'dan yakın arkadaşıyla bence alemci bi şekilde, arada bir idmanını yapıp haftada bir 30dk maça çıkıp takılıyor. ailesi rehabilitasyon merkezine ziyarete gelir gibi çocuğu tribünden destekliyor sürekli. takıma katıldığından beri sadece garbage time'da oyuna dahil olduğunu, kalanında bir maçta bile takıma ayak uyduramadığını gözlemledik. yaptığı tabela haricinde, 3 koca aydır takıma ayak uyduramaması biraz düşündürücü, yönetimi ve teknik ekibi de düşündürüyordur bu durum. yani aslında tam tersi olmalı, takıma mevcut fundamentali ve oyuncu kimliğiyle adapte olmalı ancak tabela yapmakta sorun yaşamalıydı. 15m ödemişiz gibi dursa da her yıl 3m ödediğimiz için bize mali yükü yok denecek kadar az bu durumda, fakat takımın ritmine bir türlü alışamaması ve dağınık görüntüsü belirleyici olacak. ya kendisine güvenip sağa direkt onun adını yazıp sezonu onunla kurgulamaya başlayacağız, ya da george gardi'ye haber verip 20-25m bandına kendisini okutup önümüze bakacağız.

    -----

    bu durumda galatasaray'ın yeni sezon kurgusu şu şekilde oluyor:

    muslera (+yerli kaleci belki batuhan, belki transfer)

    dubois - transfer - apo - kazımcan

    sergio - torreira

    zaniolo - transfer - kerem

    icardi (bir yerli veteran belki umut nayir, bir potansiyelli yabancı iki forvet transferi. mostafa mohamed dönebilir o da olur)

    -----

    gelir beklediğim oyuncular: boey (15m), nelsson (20m), morutan (5m)
    şimdilik beklediğim hamle transferleri/geri dönüşler: kaan ayhan, batuhan şen, umut nayir, mostafa mohamed

    tüm bunları planlamak için sadece 1 ayımız var, cl'ye katılmak için min. 3, belki 4 eleme turu oynayacağız ve temmuz'da başlayacak. umarım kritik parçaları erkenden tamamlar, satacağımız oyuncuları da erkenden satar, sonrasında ağustos-eylülde fırsat transferi kovalarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın