• 52
    bu donemki kiraliklarimizdan memnunuz. bonservislerini alıp yeni kiralık oyunculara yönelmeliyiz. malum yabancı siniri yıllık ilerliyor. yeni oyuncular icin uzun sureli kontratlar yerine kiralık (mümkünse satin alma opsiyonlu) olarak transfer edip performanslarına gore kadromuza katabiliriz. hangi mevki konusunda ise biraz da gidenlerin durumuna gore davranılır sanırım. boey gidecekse onun yerine, nelson gidecekse onun yerine torreira gidecekse onun yerine seklinde. gidecek oyunculardan bagimsiz, iki adet iyi kosan, fizikli orta saha (defansı/ofansif ve ofansif/oyun kurucu) oyuncusu ve eğer mohamed donmeyecekse ikinci santrafor. maalesef bu sezon gomizin son sezonu diye düşünüyorum. ugurcan gelmek istiyorsa hayır demem. batuhan 1 sene daha oynamalı.
    kisi bazında yazmak gerekirse;
    muslera devam eder. ugurcan gelirse onu yedekler. ugurcan yoksa okan yada batuhan yedekler onu.
    boey gidecekse eğer debois yanina yine boey gibi atletik ve genc bir oyuncu bulmalıyız.
    nelson giderse eğer onun yerine kaan/emin/ross/isik kaan/metecan gibi bol alternatifimiz mevcut. ancak şampiyonalar ligi icin iyi bir stoper gereksinimi olabilir.
    abdulkerim kalır diye düşünüyorum.
    kazimcan iyi bir sol bek. asil veya yedek olarak gorevini iyi yapar düşüncesindeyim. yasi da genc. maalesef emre t. umu vermiyor. o sebepten iyi bir sol bek gerekiyor.
    torreira kendi oyuncumuz ancak onun da gitme ihtimali yok degil. gitmesi durumunda muhakkak iyi bir on libero gerekecek bize. gitmezse eğer berkan yedekler bence onu.
    rashica'nin tapusunu alalım mümkünse.
    zaniola eğer ki iyi bir teklif gelirse gönderilebilir. ancak kalırsa geçireceği kamp doneminden sonra bize çok yarar olur düşüncesindeyim. keske kendisinden bir haaland cikarabilsek!
    mertens gelecek yıl oyuna sonradan girip katki saglayacagini düşünüyorum. bu sene mata'nın yaptigine gelecek sene o yapar.
    mata gelecek sene sahada olmaz diye dusnuyorum. belki teknik heyet!
    bay oyun aklini geliştirse sonraki burak yilmaz'imiz olur.
    kerem kalirsa turk futbolcu kontenjanı acısından, giderse mali açıdan karda oluyoruz. win win gibi (bkz: swh)
    icardi'nin tapusunu da almalıyız rashica gibi. (bkz: askin olayim)
    yusufun geçireceği kamp donemi gelecek yıl icin onemli. eğer ki okan hocamızı memnun edemezse kendisini kiralık veririz yunus gibi.
    yunus aslında fena başlamadı ama gerisini tam olarak getiremedi. tabi istediği kadar sure de alamadı. onunda etkisi var. kamp donemi onun gelecegi acısından onemli olacak.
    midtjso ligin başlarında hepimizi çok memnun etti. araya giren aralar felan biraz performansını düşürdü. umarım yeni yılda tekrardan eski formuna doner kendisi.
    sergio icin tam olarak ne diyeceğimi bilemiyorum. biraz feghouli gibi. ya bizi çok sevindiriyor yada uzuyor. musluman da degil ki uc ayları var diyeyim!!!
    tabikide altyapı oyuncularimizi unutmamamız lazım. özgür baran/akman kardeşler/batuhan/isik kaan/metehan/emin/ali turap gibi potansiyel oyuncularımız var.
    nasip olurda bir aksilik olmadan bu yıl şampiyonluk olursak, şampiyonlar ligi çok iyi motivasyon olacaktır oyuncularimiz icin. ayrica gelecek transferler acısından da iyi bir pazarlama aracı olacaktır kulübümüz adina!
  • 56
    yine bir sürü isim piyasaya düşmüş, özellikle de genç oyuncu adları geçiyor.

    benim geçtiğimiz sezondan çıkardığım en büyük tecrübe sacha boey'in katettiği gelişimdir.
    taraftarın sövüp saydığı, beğenilmeyen ve 1 milyon euroya satılması planlanan adam takımın vazgeçilmezi oldu.

    demek ki peşin hükümlü olmayacaksın.
    elimizde yusuf demir gibi zamanında fc barcelona scoutlarının bile beğenip transfer ettirdiği adam var, kesinlikle yusuf'un yerine genç orta saha oyuncusu alınmasına karşıyım artık.

    okan buruk hoca en doğrusunu bilir.
    bu saatten sonra çağırın mostafa mohamed'i, olimpiu vasile morutan'ı dese ses çıkarmam, hatta casper alexandru cicaldau'yu bile istese vardır hocanın bir bildiği der kenara geçerim.

    transfer yapılacak madem, genç ve potansiyel vaat eden oyunculardansa lucas torreira gibi orta yaş, kaliteli, fırsat transferleri yapılsın daha mantıklı.

    tekrar genç oyuncu riskine girmemeliyiz bir süre.
  • 57
    türkiye ekonomisi yokuş aşağı yuvarlanmıyor, çoktan yuvarlandı bile. geri dönüşü yok.

    döviz konusunda bunlar ülkenin iyi günleri. haramzadeler kalmaya devam ettikçe çok ama çok daha kötü günleri görmeye devam edeceğiz.

    o zaman galatasaray, bir türk kulübünün en önemlisi döviz geliri olan şampiyonlar ligi biletine dört değil sekiz elle sarılmak zo-run-da. bunu yapabilmek, kaza kurşununa gitmemek için de transferleri ivedilikle bitirmek lazım.

    yok icardi zor transfer, eylül'e kadar at pazarlığı olur, yok şu adam önemli isim, son dakikaya kadar galatasaray'ın ekonomik çıkarlarını savunuyoruz falan bunlar kabul edilemez.

    ülkenin döviz konusunda dünyanın en kötü 1-2 ülkesinden olmasına ramak kaldı. senin şampiyonlar ligi gelirine ekmek gibi su gibi ihtiyacın var. şampiyonlar ligi geliri senin bütün gelirlerinden fazla olacak. şaka gibi bir durum ancak acı gerçek bu. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. yıllardır artık geyik oldu "galatasaray'da transfer bitmez" mottosu ancak bu sene bitmek zo-run-da.
  • 59
    şampiyonlar ligi'nde oynamak istiyor isek kadromuzu 1 sene daha korumalıyız.

    transfer yapmak zaman alıyor, oyuncu hazır gelmiyor, takıma adapte olana kadar ön eleme maçları oynanmış ve bitmiş oluyor, para kazanacağız diye bu kumara girmek büyük risk.

    bırakalım oyuncu göndermeyi hatta takıma çok net transferler lazım.

    gomis yerine bir santrafor,
    mertens ile rekabet edecek bir tane 10 numara,
    sergio ile rekabet edecek bir tane 8 numara,
    kazımcan ile rekabet edecek bir tane sol bek.

    bu 4 transfer olmazsa olmaz zaten.
    mata, gomis önümüzdeki sezon forma şansı bulamaz gidecektir.

    mertens'in sözleşmesi uzadı, her maçta ilk 11 başlayacağını sanmıyorum ama kesinlikle çok faydalı bir oyuncu, bir yıl daha rahatlıkla oynar.

    sergio son haftalarda eleştiriliyor ama sezon boyunca hücumda yaratıcılık konusunda en faydalı oyuncularımızdan birisi oldu, kendisi ile rekabet edecek 8 numara alınırsa onun da formu sezona yayılır ve verimli kullanılmış olur.

    nicolo zaniolo istiyorsa gidebilir ki ben onun da kalmasını isterim ama takımın omurgasını oluşturan diğer yabancılarımızın gitmesine gönlüm razı değil.

    velhasıl kelam göndereceğimiz oyuncu az, alacağımız oyuncu fazla olmalı.
  • 61
    planlamasının tam da şu sıralar başlaması elzemdir çünkü yeni sezon hazırlıklarına sadece 1.5 ay kadar bir süre kaldı. hatta umarım çoktan planlanmıştır ve uygulamalara başlanmıştır bir yerlerde.

    her şeyden önce mauro icardi ve milot rashica bonservisleriyle (veya +1 yıl kiralık) başlamamız gereken dönemdir çünkü neredeyse 1 aycık ara yapıp temmuz'da hemen elemeler için start vereceğiz yeni sezona. bu iki isim, muslera-apo-torreira iskeletinin devam unsurları olacaklar ve gerçekten çok önemliler eğer radikal bir değişiklik planlamıyorsak omurgada.

    sacha boey ve victor nelsson'u tenceredeki yemek gibi düşünürsek artık nelsson'un pişecek bir tarafı kalmadı bence bizim ligde. süper lig'de çıkacağı maksimum seviye burası ve eğer kalırsa avrupa'da 6 maçta piyasa olur 1 sene daha. sonrası onun için de artık yeni bir ülkede yeni bir challenge olmalı. boey için "oldu" dememize ise sadece 1 sezon mesafe kaldı diye düşünüyorum, 1 sezon daha kalsa çok iyi olur ama gidecek diye kurguluyorum. nelsson'a 7m vermiştik, 3 katı çözsek 20-22 bonservis bekliyorum kendisinden bonuslu. boey'in de bir sonraki sıçrama tahtasına transferi (lizbon, benfica, leipzig, dortmund, marsilya, lyon vb.) bu takımların transfer politikaları gereği maksimum 15m bandında olacaktır (12-15'e al 40-45'e ingiltere'ye okut). yani boey+nelsson'dan 35 lira ayıklayabiliriz gibi duruyor şu durumda.

    mertens'le sözleşme uzadı zaten, mata ve gomis ile devam edilmez, midtsjö'nun durumu merak ettiriyor belki ben köyüme dönücem çekebillir linnes gibi ama maliyeti yüksek diğer takımlar için. bu durumda yazın hazırlık döneminde bol bol yusuf demir, hamza akman, yunus akgün, barış alper yılmaz izleriz halısaha maçlarında. özellikle yusuf demir'in buradaki şansını iyi değerlendirmesi çok önemli.

    fernando muslera'nın sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılacağını düşünüyorum. kendisinin kalemizi pat diye bırakması zor bir ihtimal, bir halef-selef ilişkisi kurulduktan sonra yavaşça salacaktır.

    nicolo zaniolo konusuna gelince aslında çocuğun şubat ayından beri türkiye'de, sanki orta doğu'da mahsur kalmış amerikalı kolej çocuğu gibi takıldığını görüyoruz. zorlu'daki raffles otel'de italya'dan yakın arkadaşıyla bence alemci bi şekilde, arada bir idmanını yapıp haftada bir 30dk maça çıkıp takılıyor. ailesi rehabilitasyon merkezine ziyarete gelir gibi çocuğu tribünden destekliyor sürekli. takıma katıldığından beri sadece garbage time'da oyuna dahil olduğunu, kalanında bir maçta bile takıma ayak uyduramadığını gözlemledik. yaptığı tabela haricinde, 3 koca aydır takıma ayak uyduramaması biraz düşündürücü, yönetimi ve teknik ekibi de düşündürüyordur bu durum. yani aslında tam tersi olmalı, takıma mevcut fundamentali ve oyuncu kimliğiyle adapte olmalı ancak tabela yapmakta sorun yaşamalıydı. 15m ödemişiz gibi dursa da her yıl 3m ödediğimiz için bize mali yükü yok denecek kadar az bu durumda, fakat takımın ritmine bir türlü alışamaması ve dağınık görüntüsü belirleyici olacak. ya kendisine güvenip sağa direkt onun adını yazıp sezonu onunla kurgulamaya başlayacağız, ya da george gardi'ye haber verip 20-25m bandına kendisini okutup önümüze bakacağız.

    -----

    bu durumda galatasaray'ın yeni sezon kurgusu şu şekilde oluyor:

    muslera (+yerli kaleci belki batuhan, belki transfer)

    dubois - transfer - apo - kazımcan

    sergio - torreira

    zaniolo - transfer - kerem

    icardi (bir yerli veteran belki umut nayir, bir potansiyelli yabancı iki forvet transferi. mostafa mohamed dönebilir o da olur)

    -----

    gelir beklediğim oyuncular: boey (15m), nelsson (20m), morutan (5m)
    şimdilik beklediğim hamle transferleri/geri dönüşler: kaan ayhan, batuhan şen, umut nayir, mostafa mohamed

    tüm bunları planlamak için sadece 1 ayımız var, cl'ye katılmak için min. 3, belki 4 eleme turu oynayacağız ve temmuz'da başlayacak. umarım kritik parçaları erkenden tamamlar, satacağımız oyuncuları da erkenden satar, sonrasında ağustos-eylülde fırsat transferi kovalarız.
  • 63
    çok fazla üst düzey futbolcu boşa çıkıyor bu sezonda. çok üst düzey isimler var;

    milan skriniar
    lionel messi
    karim benzema
    marcus thuram
    evan ndicka
    adrien rabiot
    youri tielemans
    daichi kamada
    konrad laimer
    wilfried zaha
    ilkay gündoğan
    marco asensio
    roberto firmino
    raphael guerreiro
    n'golo kante
    ramy bensebaini
    jonathan bamba
    toni kroos
    ınigo martínez
    naby keita
    ben brereton diaz
    david de gea
    daniel amartey
    moussa dembele
    jefferson lerma

    ve daha nicesi. detaylı liste için;

    https://www.transfermarkt.com.tr/...tik/endendevertraege

    listede bizim alabileceğimiz isimler de var. yönetimin şimdiden arayışlara giriştiğinden emin gibiyim.
  • 64
    iki ezeli rakibe ve futbol kamuoyuna asıl darbe bu transfer döneminde vurulacak.
    satılacak oyunculardan elde edilecek bonservis geliri, üstüne alınacak yeni oyuncular derken yaz transfer dönemi çok keyifli geçecek.
    tabii ilk önce allah’ın izniyle 30 mayıs 2023 ankaragücü galatasaray maçında gerekeni yapacağız.
    ondan sonrasına, ondan sonra bakacağız.
  • 67
    transfer konusunda rakipler ile aramızın açılmaması amacıyla yabancı sayısını 8'de tutarak ilerlediler. gerçi yabancı sınırı kalksa da bizim sol bek dışında yerli oyuncu yerine yabancı oynatacağımız bir pozisyon yok. şu an ne kerem ne abdulkerim'in yerine yabancı ilk 11 oyuncusu transfer edilir. belki genç alternatifler olabilir. mevcut iktidarın devamı ile yabancı sınırı daha da katlanabilir, bu yüzden şimdiden genç gurbetçi ve ülkemizde yetişen futbolcuları takımımıza kazandırmamız lazım.
  • 68
    satıcı pozisyonundayken istisnalar dışında hiçbir kulüp ile takasa girmememiz gereken transfer dönemidir. görüyorum tottenhamdan arsenal’den çeşitli ingiliz kulüplerin futbolcularıyla isimlerimiz anılıyor. orda başarısız olmuş adamlara pek ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. yani boey, nelsson ve zanioloyu satarken ev, arsa, araba, futbolcu ve bir miktar para teklif etmeyin kardeşim. verin parasını alın futbolcuyu bakın marcao örmeği ortada elinizde patlar karışmayız. he istisna nedir derseniz psg nelssona talip olur icardi + bir miktar paraya bağlarız. he birde ciddi alıcılar arasın.
  • 69
    önümüzdeki sezon takımın atletizm seviyesini mutlak suretle arttırmamız gereken dönem.

    sacha boey‘in 1 sezonluk performansıyla ne kadar alıcısının olduğu ortada. boey iyi bir fiyata satılırsa o bölgeye yine atletik özellikli genç bir oyuncu bulmalıyız. keza orta sahaya pape matar sarr hamlesi gelirse yine kâr edebileceğimiz bir transferi gerçekleştiririz. icardi’nin alternatiflerinin de atletik ve sprinter oyuncu olması oyun çeşitliliği anlamında elimizi kuvvetlendirir. bir tanesi gözümüzün önüne olan ali sowe olabilir. yedek forvet olarak dembele gibilerine yıllık 4 m euro civarı paralar bayağı lüks kaçar. gelecek kiralıklardan da morutan ve cicaldau maalesef beklentilerimizi karşılayamaz. bonservis getirmeleri zor olduğundan kiralık gideceklerdir yine. yunus akgün’e denildiği gibi 6 m euroluk teklif varsa satılması hayrımıza olur. günümüz futbolunda aşırı yetenekli değilseniz kanat olarak hızlı ve hareketli oyuncu olmalısınız. o yüzden barış alper bile yunus’a göre çok daha fazla katkı verdi ve verecektir. sol bek mevkiini yabancı sınırından dolayı yerlilerle kapatmalıyız kanısındayım. bunun için rıdvan transferi ve kazımcan o bölgede işimizi görecektir. bu iki oyuncu da yine tempolu, fuleli oyuncular. bu sayede oyun yapımıza uyacaklardır. elimizde joker anlamında dubois de olduğundan gerektiğinde sol bekte onu da kullanabiliriz. rashica olmayacaksa oraya bonservisi elinde jonathan bamba hamlesi mükemmel olur. o olmayacaksa yine o tarz birini almalıyız. avrupa’da başarı istiyorsak rakibe iyi basacak kaptığı toplarla kontra yapabileceğimiz bir takım modeli kurmamız gerekiyor.
  • 71
    boey, nelsson, zaniolo transferlerinden roma'nın payı çıkınca 65 milyon euro en azından gelecektir. morutan, yunus, mostafa muhammed ve cicaldau'nun satışlarından da 15 milyon euro gelecektir. şampiyonlar ligi gelirleri, kulübün kendi transfer bütçesi ve nef sponsorluğu da 20 milyon euroluk bir bütçe daha oluştursa 100 milyon euro bütçemiz var. boey'in yerine dubouis'i koyup rashica ve icardi'nin bonservisini alınca 80-85 milyon euro gibi bir bütçe kalıyor. primer eksik bölgeler ise sadece stoper ve ofansif orta saha.
    erden timur o paraya 5-6 yıldız transfer edip şampiyonlar liginde yarı final hayalleri kurdurur.
  • 72
    ------------------icardi-----------------
    kerem-------------------------zaniolo
    ilkay--------torreira------------paredes
    o. campos------abdülkerim-----ozan-------agustin giay
    -----------------------muslera-------------
    şahsen şu şekilde ilk 11'e kavuştuğumuz zaman 2. uefa kupasını kazanacağımıza inanmaktayım.

    paredes, ilkay, omar campos,ozan ile görüşüldüğü iddia ediliyor ama sağ bek için agustin giay'ı ben çok istiyorum.
  • 74
    seçimlere bel bağlandığını düşünmüyorum ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası net rotası ortaya çıkmış transfer dönemidir.

    35'lik ölü yatırım di maria'lar yerine, nelsson gibi boey gibi ileride para edecek genç ve potansiyelli oyunculara yönelmeliyiz. ve bu hareketi de torreira ve icardi gibi net, kendini kanıtlamış, garanti isimlerle süslemeliyiz.

    euro'nun yakın bir zamanda 35 lira olacağı ortada. bu şartlarda bu kulübün brescia seviyesine düşmemesi için yıllardır hayalleri kurulan "porto olalım" fikrini gerçekleştirmek zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın