• 183
    bütün sözlüğü sivasspor maçlarını izlemeye davet ediyorum. o kesmezse alt liglerde arzu ettikleri gibi oynayan yığınla takım var. dan dun, kim kime vurdurtursa, langırt gibi futbol, en temizinden.

    ama buna isyan edenlerin haklı oldukları bir şey var. bizim memlekette mış gibi yapılır çok şey. geriden pasla oyun kurulur güya ama bir plan da yoktur. mesela muslera ortadan sırtı dönük adama pas atıyorsa o oyuncu direkt kaleciye dönmelidir, çünkü o top sadece tekrar geriye oynanabilir. 3'e 2 ya da 4'e 3 bir durumla alan geçiş planı ya da alan boşaltma planı yoktur çünkü. her şey laf olsun diye yapılır, hatta tamamen fantazi. muslera'nın geriden oyun kurmasıyla attığımız bir gol de yoktur, sadece yediğimizi hatırlıyorum. ama bu muslera'nın suçu da değil, pası çok kötü atmadığı sürece. suç bunu çalışmayan, önemsemeyen takımlarda ve teknik ekipte.

    bütün dünya mersin'e giderken siz tersine gidemezsiniz. bu oyunun antitez ustası klopp bile geriden oyun kurduruyor, çünkü mecbur. mesela artık en safkan hücum oyuncularından bile artık pres ve markaj becerileri isteniyor. dünyanın en özel orta sahası kevin de bruyne stopere basmadan bir takımda oynayamaz. bu bir zorunluluk, zannediyoruz ki bu işler keyfi. hayır artık defans da oyun kuracak, hücum da savunma yapacak. bu bir zorunluluk. zorunluluk değil diyorsanız buyurun seviyesiz türk futbolunu ve 30 yıl öncesinin futbolunu izleyebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın