• 169
    pasa dayalı ve teknik kapasitesi yüksek oyuncularla oynanan oyun.

    bu oyunu oynarken genelde şablonlar bellidir ve bu şablonlara göre de pas istasyonları belirlenir. bu oyunu oynamaya çalışan takımlarda sık sık gördüğümüz sekansları gözümüzün önüne getirirsek; kalecinin yanına gelen stoperler ve açılan bek oyuncuları ve özellikle baskıyı en çok hisseden kilit roldeki 6 numaraların defanstan hücuma geçişteki meziyetlerine doğrudan bağlı baskıyı kırarak takımı atağa çıkarma çabaları.

    malumunuz geçtiğimiz sezonlarda fatih hocayla sıkça oynamaya çalıştığımız ama taylan ve muslera'nın teknik kapasite yetersizlikleriyle ya da özellikle van aanholt'un ve beklerin yanlış konumlanmalarıyla çıkarken sayısız top kayıpları ve hatta hatırı sayılır golü de yediğimiz maçlar çokça canımızı sıkmıştı. evet özellikle ön alan baskısını yoğun yapan bir takım varsa karşınızda ki buna en güzel örnek 2022-2023 sezonun fenerbahçe'si diyebiliriz, bu oyun planını doğru uygulayabilirseniz yani baskıyı kırıp topu 2. bölgeye çıkarabilirseniz size avantajı ve maçı getirebilir ama uygulayamazsanız ya da uygulayabilecek teknik kapasitede oyuncunuz yoksa ve 2. planınız da yoksa bu sefer size farklı skorlu mağlubiyetleri getirebilir. tıpkı dün oynanan 27 aralık 2022 fenerbahçe hatayspor maçı gibi. tıpkı yine bu sezon oynanan 18 eylül 2022 fenerbahçe alanyaspor maçı gibi.

    hatayspor'un billong skandalının ve şampiyonluğun averajla belirlendiği sezon dün gibi hafızalardayken, üzerine tescilli galatasaray düşmanı volkan demirel ile kadıköy'de üstelik fenerbahçe'nin üst üste maçlar kaybettiği bir fikstürden sonra maça çıkması, maçın gidişatı ile de geriden oyun kurmada ısrar edilip saçma sapan oyuncu değişikliklerinin de olması bir bütün olarak düşünülünce haklı olarak sözlük ahalisinde karşılığını hatır şikesi olarak alıyor 27 aralık 2022 fenerbahçe hatayspor maçı.

    şike yapıldı yapılmadı ben onu kanıtlayamam ama burak öksüz ve vranjes stoperleriyle, önlerinde onur ergün ile kalede de erce kardeşler ile siz kadıköy'de ısrarla geriden pas oyunu oynamaya çalışıp ve bu oyunu beceremediğiniz aşikar iken 2. bir plana geçmeyip hala 80. dakikada ön alan baskısı ile rakibe bir gol daha hediye ediyorsanız, sağ tarafınız aksarken siz sol tarafınıza pansuman yapmaya çalışıyorsanız böylesi üst düzey liglerde böylesi hataların da masumiyeti sorgulanır oluyor ve asıl pansumanı zor dönemden geçen rakibinize yapmış oluyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın