• 164
    mevcut düzende dubois dışında beklerimizin oyun kurma yeteneği olmadığından bu konuda oldukça zorlanıyoruz.*

    geriden pasla oyun kurma sadece stoper ve ön liberonun yapabileceği bir şey değildir. kaleci, bekler ve 8 numara buna dahil olmazsa rakip her zaman sizi uzun vurmaya zorlar. boey her ne kadar kendisine bayılsak da oyun kurucu bir bek değil. van aanholt biraz öyle, ama yerli kuralına takılıyor. emre taşdemir ve kazımcan zaten idareten o bölgede oynuyorlar. kesinlikle oyun kurulumunda güvenilecek oyuncular değiller. dubois sağ bekte oynarken bu işi iyi beceriyor, ama zaten orada en iyi oyuncularımızdan boey oynuyor.

    orta sahalarda da durum farklı değil. oliveira oyun kurulumuna yardımcı mı olayım yoksa hücuma destek mi olayım derken harap oluyor. torreira çoğu zaman tek başına kalıyor, kaldı ki onun da pas uzunluğu çok yüksek olmadığı için yakında garanti opsiyon yoksa geri dönüyor. orta sahada bir adam fazlasıyla oynasak, mesela mertens yerine midjtsö oynasa bu sorun biraz çözülür, ama bu sefer de pozisyon üretemeyen kısır bir takıma dönüşürüz. mertens geriye oyun kurulumuna yardımcı olmaya geldiğinde bu kez da hücum aksiyonlarında yer alamıyor.

    muslera, nazar değmesin, çok iyi bir uzun pas yüzdesiyle oynuyor. özellikle kanatlara attığı pasların isabet oranı bu sezon çok yüksek. ama yine de optimumumuz bu oyun olmamalı. bu sorun okan hoca'nın çözmesi gereken en büyük sorun gibi duruyor. bence ilk etapta oliveira'nın hücum aksiyonları kısıtlayıp oyun kurulumuna daha çok yardımcı olmaya çalışmasını öğütlemek en mantıklısı. bunun yanında takım boyumuz hala çok uzun, takım boyunu kısaltabilirsek hücumdan fazla feragat etmeden de oyun kurabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın