• 162
    galatasaray taraftarının saçmalık olarak nitelediği futbolun temel taşlarından biri.
    ben de soruyorum geriden pasla oyun kurmayıp da napacaksın? nasıl futbol oynayacaksın?
    2. lig takımı mıyız biz? hedefimiz kümede kalmak mı?
    beşiktaş geriden pasla oyun kurmuyor da ne olduğunu görüyoruz. forvetin 3 metre de olsa top şişirerek şampiyon olamazsın.
    tarihin senelerdir direkt oyunun en alasını yapmış, en gösterişsiz takımı atletico madrid bile geriden paslaşarak oyun kuruyor.
    büyük takımsan, zirveyi hedefliyorsan geriden iyi pas yaparak çıkacaksın, hızlı pas yapacak hücum kanadını değiştireceksin, oyuncuların hareketli olacak ve topu ayağına alan bir sürü pas alternatifi görecek. onun dışında guardiola gibi pozisyon oyunu da oynasan, atletico madrid gibi geçiş oyunu da oynasan sonuç alırsın. ama geriden pasla oyun kurmadan futbol oynayamazsın. önce futboldan ne istiyoruz bunu bilmek lazım. şu kalıplaşmış eleştirilerle bir gram ileri gidemeyiz, gidemiyoruz.

    galatasaray özellikle oliveira torreira'ya yaklaşıp topun defanstan çıkmasına yardım ettiği anlarda son derece efektif şekilde hücum alanına geçiyor. fatih terim'in son döneminde bu işleri hiç beceremiyorduk. şimdi de ne zaman oliveira rakibin arkasına saklanmaya ve pas almamaya başlıyor hücum bloğumuzla defans bloğumuz kopuyor. eleştireceksek bu işi iyi yapamadığımız dakikaları eleştirelim.

    ama gelirden pasla oyun kurmayı eleştirmek ne bileyim... biraz kahvehane amcalarından duyduğunu satmak gibi oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın