• 17
    sezon başından beri neredeyse hatasız arabasını süren max verstappen hak ederek şampiyonluğu almıştır. ona kimse bir laf söyleyemez ama asıl olay fia - red bull ilişkisi ile başlıyor. fia ve red bull arasındaki "değişik" bir ilişki var. fia redbull' un arka bahçesi olmuş. bir de her spor dalında bahis şikesi vb. gibi olaylar varken burada nasıl araştırılmıyor, şaşkınım. mesela honda'nın evi diye max burada şampiyonluğu elde etmesi için, kuralları yeniden formatlayarak şampiyon yaptılar. önce charles leclerc'e sene başında beri red bull pilotlarına verilmeyen ceza çıktı. hem de nasıl oluyorsa, yarış sonunda 2 dakika içerisinde! (cezayı hak etmiş de olabilir mesele ceza değil) mesela geçen hafta formula 1 2022 singapur grand prix'de perez güvenlik aracı altındayken önünde 10 araçlık mesafe bırakmalıyken 3 defa bu kuralı ihlal ettiği "net" bir şekilde belliyken ve bunu cezasının kurallarda net bir şekilde 5 saniye diye belli olmasına rağmen, (10-15 saniye cezası verilmeliyken) önce uyarı sonra kınama sonra 5 saniye gibi , bir yerlerinden kılıf uydurarak cezayı 5 saniye'de tutmayı başardılar. (cezayı da 2 saatte açıkladılar, 7 saniye üstü leclerc birinciydi).

    silverstone'da perez efendi milleti çarşıya, pazara yollar ama o 5 saniye cezası nedense gelmez, gelemez? dünkü sıralama'da max, norrisi bariyerlere uçurur ama araba kaydı o suçsuz denir. bugün charles leclerc kuru zeminde yarışıyordu ya zevkinden kaydı zaten:)

    asıl bomba olay geçen hafta fırat keskin tarafından ortaya atıldı. perez'e bu cezayı veren hakemlerden birinin yüzlerce honda bayiliği olup ama yarış hakemi statüsünde olabilmesi, red bull'un bütçe sınırlarını delik deşik etmesine rağmen muhtemelen para cezası ile yırtabilmesi... bunlar komik şeyler. bütçeyi 5 milyon dolar bile aşsan, o bütçe aşımı ile şampiyona'da en azından min. 0,3 saniye hızlanabilirsin tur başına. geçen sene son yarışta michael masi'nin telsizde ağlayıp red bull'dan akıl alma ses kaydını duymuştuk ve yeni direktörlerle bu değişir sandık ama olay farklı bir noktaya evrilip, bu sene artık arşa çıktı. hadi red bull bu sene harika araç yaptı bu kadar göze battı fakat seneye mercedes veya ferrari kafa kafaya yarışırsa ne olacak? "fiabull" lakabı boşuna takılmamış. son şampiyonluk açıklaması bile kendi ayaklarına sıkmaktır. o kadar güçlü lobileri var ki kimseyi iplemiyorlar. zaten arabın başına geçtiği fia'dan ne şeffaflık bekliyoruz.

    son olarak 8 sene önce jules bianchi, bu pistte fia'nın mallığına traktörün altında kalıp vefat etmişti. bu sene gasly veya pilotlardan biri yine aynı senaryoyu yaşayabilirdi. kırmızı bayrak sonrası araçlar pite dönmeden traktörü o piste yollayanda gerçekten motor sporları ile uğraşmasın, başka bir işle uğraşsın!

    https://twitter.com/...-qvct44wdEsxY15LprGg

    https://twitter.com/...KIny4zsT9dJxgkOb9mQw

    https://twitter.com/...xLFhIEIxrppBW1TM77Kw
App Store'dan indirin Google Play'den alın