• 31516
    tv ve youtube yorumcularının eleştirilerine bakınca lig sonuncusu olduğunu zannettiğim takım. allahtan puan durumuna baktım. meğerse değilmişiz. ilk 8 haftalık fikstüre ve deplasmanların çokluğuna rağmen iyi de puan toplamışız.

    hayret ettim ama rüyadan hemen uyandım zira yorumculara göre ne oynadığımız da belli değilmiş, belli bir oyun şablonumuz da yokmuş. ''allah allllaaaaahhh'' dedim kendi kendime ve merak ettim. merak iyi şeydir insanı araştırmaya iter. ilk 8 haftada rakip ceza sahasında en çok topla buluşan takımlardan biriyiz. en yüksek isabetli pas yapan takımlardan biriyiz. topla oynama yüzdesi en yüksek takımlardan biriyiz. en çok şut çeken takımlardan biriyiz, hatta en çok isabetli şut çekenlerden de biriyiz. örnek olsun diye galatasaray 103 şut 47 isabetli, fenerbahçe 82 şut 42 isabetli. ayrıca pek popüler xg oranı yüksek takımlardan biriyiz. o zaman kafamda deli deli sorular; topa çok sahip olarak ve isabetli paslaşarak, rakip ceza sahasına diğer takımlara göre daha çok giriyoruz, futbol istatistik aleminin bizden acaip gol beklentisi var ve bunu bir oyun şablonumuz olmadan mı yapıyoruz? yani şansa bala attığımız tüm paslar yerini buluyor ve tesadüfen bu paslaşmalar bizi rakip ceza sahasına sokuyor, futbolcularımızın konan sineği kovmak için salladıkları ayakları topa çarpınca şut çekmiş oluyorlar?!?! çok enteresan.

    neyse, türk futbolunun medar-ı iftiharı, aydınlık bilgili yüzü, değerli yorumcular mutlaka birşey biliyordur. çok da kafa patlatmayayım bari. gidip kriket filan oynayayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın