• 1374
    günmüz türkiye'sinde yaşanan tüm çelişkileri tek bir örneklem üzerinden gözlemleyebilmenize olanak sağlayan, gerileyen yanımız.

    ülkede kötü giden her şeyi iyi gidiyormuş gibi gösterme sorunsalının, hele ki türk futboluna sireyet emememesi olanaksız zaten. alt yapı eğitimi eksikliğinden dolayı atılan bir pası 3 defa dokunarak anca önüne alabilen, pas kalitesi zayıf, orta yapmayı bilmeyen, şutu zayıf, pozisyon bilgisi eksik, mental olarak bir garip oyunculardan oluşan türkiye a milli futbol takımı için son zamanların moda deyimi "altın jenerasyon" da tıpkı öyle. peki şimdikiler altın jenerasyon ise bizim izlediğimiz sergen yalçınlı, hakan şükürlü, okan buruklu, rüştü rençberli, hakan ünsallı mili takımlardaki oyuncu gurubu neydi? mevki mevki o günkü oyuncularla karşılaştırabileceğimiz bir futbolcu var mı şimdiki milli takım içerisinden? türk futbolu o ivmeyi devam ettiremedi?

    genel olarak türk futbolu ve futbolcuları fazla abartıldığı için aldığımız sonuçları sürpriz sanıp sorunu bir futbolcuya ya da teknik direktöre bağlamaya çalıştıkça gerçek sorunu tespit edip ona göre eylemler gerçekletirmiyoruz. tepeden tırnağa, her yerde her şeye vasat bile olmayan kişiler hakim olduğundan türk futbolu da bu çelişkiyi iliklerine kadar yaşıyor maalesef. özellikle uluslararası turnuvalar gerçeği yüzümüze vura vura bunu gösteriyor aslında ama o gerçeği görmesi gereken kişilerdeki adamcılık ve liyakatsizlik nedeniyle "o gitsin bu gelsin", "o oynasın bu oynamasın" gündeminin döngüsünde savrulup duruyoruz. aynı cümleleri farklı kişiler için kurup duruyoruz, sonra da aynı şeyin lacivertini beğenmiyoruz, kim beğenir ki!
App Store'dan indirin Google Play'den alın