• 127
    bu sezon oynayacağımız en zor maç olacak. takım savunmasını en iyi yapan takımların başında geliyor konyaspor ve hiç gol yemediler. karşılarken mümkün olduğu kadar alanı daraltma çabasında olacaklar, iç sahada oynadığımız giresunspor maçına benzer bir senaryo olabilir. hadziahmetovic hücum ile savunma arasındaki pas trafiğini yöneten en önemli oyuncuları. birebir markaja maruz bırakarak oyun kurulumlarını biraz sekteye uğratmış oluruz. takım savunmaları iyi demiştik ama bireysel performansı ve kalitesi takımın aşağısında olan adil var. oldukça hantal ve pozisyon sadakati oldukça zayıf bir futbolcu ve sağında da ahmet oğuz gibi hücumda fena olmayan ama birebirlerde problem yaşayan bir bek var. mertens ve kerem'in bu bölgeleri iyi işlemeleri ve sürekli koşu atmaları lazım. en zayıf bölgeleri burası. bytyqi patlayıcılığı olan alan katetme konusunda oldukça mahir bir oyuncu. geçişlerde bu oyuncuya ekstra dikkat etmek gerekiyor. ana planları 0-0'a yönelik olacaktır. presleri ayağa paslarla kırabiliyorlar o yüzden önde pres yaparken koordineli bir şekilde yapmalıyız bu konuda zayıf kalırsak çok fazla geçiş imkanı tanımış oluruz rakibe.

    giresunspor maçında yenilen takım ile şu anki takım arasında net bir gelişim var özellikle hücumda roller biraz daha oturmuş gözüküyor. bu tarz maçlarda hız ile aceleyi birbirine karıştırmadan sakin oynamayı bilmek lazım. emin bayram ilk 11 başlıyor, kasımpaşa maçında yenilen goller dışında gayet iyiydi. topla oynarken biraz tedirgindi ve birkaç tembel pas görmüştük oynadıkça bu üzerindeki çekingenliği atabilir ama ben olsam abdülkerim ile başlardım şu aşamada geriden çıkışlarda emin'den biraz daha becerikli. gomis fizik kalitesini günden güne artıyor ve hareketliliğiyle kasımpaşa maçında iyi bir oyun ortaya koymuştu. bu maçta da en çok ihtiyacımız olan konu cezasahası çevresinde getireceği hareketlilik. hücumda final paslarında daha tutarlı olmamız lazım şut vurulacak yerde pas, pas verilecek yerde şut deniyoruz. geçen maçlarda olduğu kadar fırsat bulamayabiliriz o yüzden pozisyonları iyi değerlendirmemiz gerek. mertens'i kaleye yakın noktalarda topla buluşturabilirsek net bir bitirici olduğundan skora dönüştürme konusunda istediğimizi alırız.

    kenar oyuncularının performansları maçın kaderini belirleyecek gibi duruyor. beraberlik çok kötü bir sonuç olmaz ama takımın kendini kanıtlaması için alacağı galibiyet ciddi bir havaya sokar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın