• 1361
    dünyada herhangi bir sektör yok ki -arıcılıktan bankacılıga kadar geniş bir yelpazede- türk futbolundan daha kötü yönetilsin. gerçekten, burada gördüğüm hiçbir şey beni şaşırtamaz diyorum fakat her gün şaşırmaya devam ediyorum.

    4 büyüklerimizin tamamı son yılları uefa'dan aldıkları finansal cezalar ile geçirdiler. hepimize daha tanıdık olduğu için bizim üzerimizden gidelim. 5 sene kadro kuramadık sattığın kadar al kuralı yüzünden. kadro genişligini koruyabilmek için sırf free diye bir dolu oyuncu doldurduk kulübe. her transfer dönemi bir mevkide baya as oyuncu eksiği ile girdik. uefa organizasyonlarından men edildik. ulan hepiniz oradaydınız be diye bağırasım geliyor. fenerbahçe, beşiktaş ve trabzon'un da bizden azı yok fazlası var.

    bugün ne oluyor? yine bir tüketim çılgınlığı. trabzonspor bakasetas ve abdülkadir'ün olduğu mevkiye ek ilarak bardhi ve yusuf'u aldı. sadece bir transfer dönemi önce aldığı yusuf, koita, köybaşı'nı elden çıkarıyor. fenerbahçe? daha bu transfer dönemi aldığı bruma'yı geri vermeye uğraşıyor amazon'dan geri iade yapar gibi. ali koç, 4 yılda 150 oyuncu aldı. takım eminönü altgeçit gibi bir geleni bir daha görmüyoruz. biz, ilk 11'miz içinde 2 tane forvet karakterli oyuncu varken santrofara icardi'yi çözmezsek sampiyon olamayacağımızı düşünüyoruz.

    sadece, sadece tuketmeye dayalı bir talep ve arz var. taraftar aksi örneklere rağmen icardi'yi ya da sorltoth'u alamazsa şampiyon olamayacağına emin. yoneticiler, ger 6 ayda bir siyasilere ağlanmasına, yayıncı kurulustan tff'ye herkese vok atmasına rağmen elindeki olmayan parayı harcamaya dünden razı.

    bizim insanımız ne konustuğu kavramların ne anlama geldiğini biliyor ne de ne istediğini. kendimiz oyuncu üretelim istiyor; gençleri ilk maçta eleďtirmeyi bırak suçluyor. ajax gibi olalım istiyor; işlemeyen ilk sorunu x oyuncu transferi ile çözmek istiyor.

    ıcardi'yi, evander'i, cengiz'i, çağları hepsini alalım. 2 gün sonra da tw'da ajax bu yıl 200 m euro'luk oyuncu satmış adamlar yapıyor biz yunus'u bile satamadık diyelim.

    cetin altan'ın dediği gibi; türkiye don lastiği gibidir, büyüdüğünü be geliştiğini sanır ama bir süre sonra yine eski haline gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın