• 1344
    trabzonspor'un maçı ile beraber türk futbolunun tekrar ne kadar rezil bir durumda olduğunu anladığımız futbol. bulgaristan ligi seviyesindeyiz, takımlarımızın ambalajları çok havalı gözüküyor ama içleri bomboş. öyle hazır oyuncu almakla, eski yıldız isimleri transfer etmekle olmuyor işte.

    nwakaeme, hamsik, falcao, babel, pjanic, gustavo gibi eskinin parlak isimlerini transfer edince berbat seviyede ki bu lig içerisinde şampiyon olursun ama avrupa'da küçümsediğin, "köy takımı" dediğin kulüpler ezer geçer seni. danimarka, belçika, hollanda kulüplerinin parası mı yok ya da kaliteli futbolcudan anlamıyorlar mı da gidip senin dünya para döktüğün eskinin yıldızlarını almıyorlar? bizden çok daha zengin olmalarına rağmen nasıl futbol kulübü yöneteceklerini bildikleri için almıyorlar.

    saydığım ülkelerin takımları bu futbol endüstrisinde sadece yetiştirerek ve sistemli oynayarak var olabileceğini biliyor. o yüzden onlar sık sık avrupa'da yer alırken sen bazen kış mevsimini bile göremiyorsun. şampiyonun artık şampiyonlar ligine direkt gidemiyor. gelecek sezon ikinci de elemelere katılamayacak. sadece şampiyon gidecek o da elemeler oynayarak.

    bizim akılsız kulüplerimiz hala şu kadar transfer yapayım, 30 yaş üstü eski yıldızlara dünya para döküp çakma los galacticos kurayım kafasında gittiği sürece daha da beter olacağız. trabzon 19 yaşındaki stoperini satıyor gidip 31'lik bartra'yı alıyor. muhtemelen hem kulüpler hem de taraftarlar daha da beter olmadıkça anlamayacaklar bu meseleyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın