resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34463
    hocanin gecmiste yaptiklarini unutacak degiliz ki beni galatasarayli yapan adamdir 1996-2000 surecinde. ancak gercekleri de goz ardi edemeyiz. ilk doneminden sonra uc kez geldi gitti. her yonetimle takistiginda hep yonetimleri sucladik. suren beceriksiz, aysal nobran, *m.cengiz is bilmez o soyle bu boyle. hoca hic suclu olmadi. ve gidisi hep bize basarilari kadar zarar verdi. gittikten sonra takimdaki bazi oyuncular performans sergilememeye basladi. takim ici catismalar yaratildi. (hasan sas bile dedi lucescu doneminde terim kendisini arayip oo yeni hocanla cok hasir nesirsin diye) ve biz taraftar olarak hep birbirimize girdik, takim da yiprandi. hoca ise bu surecte italya’ya gitti geldi. milli takima gitti geldi. kizi twitter’da galatasaray’i takibi birakti sonra geri takip etti. canlari sagolsun.

    ama son yillarda hoca takima zarar vermeye basladi. federasyonun nihat ozdemir’in galatasaray garezini hepimiz biliyoruz. ama kisa vadede ozdemir’i istifa etmeye zorlayamayiz. cunku ozdemir secilmedi, biri tarafindan “atandi”. o kisi de malumunuz. nihat ozdemir o kisiyle isi bittigi zaman demiroren gibi eline sus payi olarak bir futbol/bahis odakli sirket verilecek ve cope atilacak. ama suan o savasi verecek gucumuz yok. toplum olarak.

    hoca da tabi bu surecte en ufak olayda 10 mac ceza yedi ve uc senedir de sure gelen bir olay bu. her tribune ciktiginda galibiyet alamadik. eskiden de atilirdi hoca, hatta uefa doneminde komedyenler televizyonda terim’in telefondan mufit erkasap’a emir yagdirdigi skecler yaparlardi. ama o galatasaray ile bu galatasaray arasinda buradan uzay kadar fark var. gene 2013te aydan yonetsem bu takimi sampiyon yaparim dedi. o zamanki sneijder’li drogba’li, formda burak-selcuk’lu galatasaray ile 2019 sonrasi galatasaray arasinda da fark var. hoca ne yapti? yardimci istemedi. ders almaz ders verirdi cunku. bu sureci kisa vadede cozup ozdemir’i caydiracakken hocanin israri sonucu hoca ceza aldikca biz 10-15 puan kaybettik. sampiyonluklardan olduk. cunku yardimcilari yeterli degildi. donanimlari yoktu. ama hoca da kendisiyle ters dusen biri istemedi ve eski oyuncularina ah de vefa diyerek onlari yardimcisi yapti.

    ayrica bir gercek var, hoca artik 70ine merdiven dayadi ve kendisini yenileyemedi. artik devir 70-80 dogumlu daha genc hocalarin hirsli hocalarin devri. fatih terim o cogu adamlarin hocaligini yapti ama artik o eski futbolcular futbolculuklarindaki donemlerden daha hirsli ve istahli. hoca bu adamlarla bas edemedi ve bizler haftalarca beraberlik/maglubiyetler aldik. 3 senedir takim hep geriye gitti. genclesme dedik, ocak ayini bekle dedik ama daha da geriye gittik. oyuncular mac secer oldu, takimdan sogudu. hoca eskisi gibi takimi motive etme ve birlikte tutma isini iyi yapamadi.

    artik fatih hoca da jenerasyonundan capello gibi, lucescu gibi, arsene wenger gibi yavas yavas tarihe karismaya basladi. buna karsi cikabilirsiniz ama benim bagimsiz dusuncem bu. ve bence sizler hocayla 3 yillik yapilanmaya gidip 2000 galatasaray’ina donecegimize inandiysaniz gercekten cok iyi niyetlisiniz. cunku artik ne eski 46 yasindaki dinamik fatih hoca ne de o eski caliskan jenerasyon var. ama egosu halen duran bir hoca vardi ki taraftara siz kimsiniz benim yardimci hocalarimi takim performansini elestiriyorsunuz dedi.

    bana kalsa avrupa ligi hatrina sene sonuna kadar beklerdim sene sonu da okan buruk gelsin derdim. ama madem yonetimle kapisti, madem yardimci istemedi veya denildigi gibi yonetime gec dediler de sinirlendi, o zaman arkasindan bu kadar goz yasi dokmek de anlamsiz. hoca zaten hep bu takimda soz sahibi oldu ve eminim ki bu son gidisi/gelisi olmayacak. ama bu surecte biz birlik olmazsak biz yipraniriz.

    tek bir galatasaray var, o yuzden kisilere degil sevgimiz armaya, takima olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın