resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34260
    biraz dinlenip kafasını topladıktan sonra avrupa'da takım çalıştırmasının kendisi için çok doğru bir hareket olacağını düşündüğüm eski teknik direktörümüz. özellikle başaltı takımlarda harika işler başarabilir çünkü hem geçiş oyununu halen muazzam oynatıyor, hem de takımına yerleşik savunmayı ve duran top savunmasını çok iyi yaptırıyor; üstelik bu durum hocanın galatasaray'daki dördüncü döneminde haziran 2020 - temmuz 2020 dönemindeki 8 maç hariç hiç değişmedi. sette ve duran toplarda hep ligin en iyi savunma takımı olduk (başakşehir'in süper lig 2018-2019 sezonu'ndaki performansını unutmuşum, onları ayrı tutuyorum) ve bu istatistiklere de yansıdı.

    hoca liginde tepeye oynayan takımlarla da pek tabii halen başarılı olabilir ama yukarıda saydığım sebeplerden ötürü kendisi için en ideal senaryonun liginin başaltı takımlarından birini çalıştırmak olduğunu düşünüyorum.

    tabii bu noktada birçok faktör devreye giriyor. hoca bu yaşından sonra yurtdışında yeni bir maceraya atılır mı, yurtdışında hangi ülkelerde ve hangi takımlarda kontrat bulabilir, hocayı isteyecek takımları hoca ister mi vs. birçok soru geliyor akla. ve açıkçası en başta hocanın bu yaşından sonra yurtdışında yeni bir maceraya atılmak istemeyeceğini düşündüğüm için her ne kadar çok istesem de hocanın avrupa'da takım çalıştırdığı bir senaryonun gerçekleşmesi bana pek mümkün görünmüyor.

    teknik direktörlerin 75-80 yaşlarına kadar kariyerlerine devam edebildikleri günümüz futbolunda şahsen böylesi büyük bir futbol dehasının, böylesine çalışkan, hırslı ve kendisini sürekli yenileyip çağa ayak uydurabilen bir adamın, rahatlıkla futbol tarihinin gördüğü en iyi teknik direktörler listesine yazılacak bir futbol figürünün teknik direktörlüğü 68 yaşında tamamen bırakmasının futbol adına büyük bir kayıp olacağı düşüncesindeyim. hocanın hala gösterebileceği çok şey var, zaten takımının kendi seviyesinde ve kendi seviyesinin üstündeki rakiplere karşı oynadığı maçlarda neler yapabileceğini uefa avrupa ligi 2021-22 sezonu e grubu performansıyla gösterdi. roberto mancini, frank rijkaard, michael skibbe, cristoph daum, eric gerets ve zico gibi çok kaliteli hocaları bile yiyip bitiren, hepimizin yakından bildiği "türk kulüp yönetim kültürü"nden uzaklaşırsa burada yaptıklarının çok daha iyisini yapabilir.

    diyeceğim o ki işleyen demir ışıldar. yine de kendisi bilir canım hocamın. umarım galatasarayla veya galatasaraysız harika bir hayatı olur. ömrünün kalanında hep sevenleriyle, değerini bilenlerle beraber olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın