• 30
    burada bahsedilen sadece güçlü olmak değil, 90 dakika çift yönlü oynayabilecek tempoya sahip olmaktır. zira günümüz futbolunda kaleci ve stoperler hariç tüm takımın çift yönlü oynayarak takım boyunu kısa tutması şart. güçlü olmaktan kasıt da marcao, josef de souza gibi oyunculara karşı yıkılmamak değil, oyuncunun kendi kalibresindeki rakiplere karşı eser miktarda da olsa direnç göstermesidir.

    takımımızdaki oyunculardan örnek vermek gerekirse, muhammed kerem aktürkoğlu ikili mücadelelerde zayıf kalıyor, kolay yıkılıyor. biraz daha güçlenmesi bence faydalı olacak. temposu ise iyi. geri dönmediği konuşuluyor ama pek etkili olmasa da aslında gidip geliyor. ve haftada 2 maç 90 dakika oynayacak kondisyonu var.

    olimpiu vasile morutan ise ikili mücadelede kerem'den daha iyi. bence bu hali güç olarak yeterli. onun da ciddi kondisyon eksiği var, 90 dakikayı çıkaracak enerjisi yok, bu konuda kesinlikle gelişmesi gerekiyor.

    berkan kutlu mevkisi itibariyle fiziksel olarak kuvvetlenmesi bir üst seviyeye çıkarır. temposuna laf eden taş olur.

    gustavo assunçao ikili mücadelelerde kerem'den de zayıf gözüktü, ama bu biraz maç temposuyla ilgili olabilir. belki türkiye kupası ile biraz daha denkleme dahil olabilir. şu haliyle tercih edilmemesi çok doğal. defanstan top çıkarsın diye alındı. ama herhangi bir süper lig oyuncusu baskı yaparken faul yapmadan kendisinden rahatlıkla topu çalabilir izlenimi verdi.

    atalay babacan bu haliyle bırakın galatasaray'ı dünyanın hiçbir yerinde hele orta sahada oynayamaz. ne tempo var ne güç. güç zaten yerlerde. öyle olduğu için çok tempolu sürekli boşa kaçan, top rakipteyken boşluk kapatan bir oyuncu olması lazım ama o da yok. yaş da 21 oldu, 1 yıl içinde bir şeyler göstermezse silinip gidecek maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın