• 28680
    2000 sonrası kadro yenileme ve kabuk değiştirme operasyonları ve sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapmak gerekirse;

    ilk olarak 2001 yazında büyük değişim oldu kadroda. takım kalitesi düşmüş gözükse de şampiyonluk geldi ve galatasaray şl'de ilk gruptan çıktı. 2. grup tarihimizin en muhteşem grubuydu. 5 beraberlik 1 mağlubiyet aldık. başarılı bir sezondu. ancak bu yapılanma kısa sürdü.

    2002 yazında günümüzde de devam eden maddi sıkıntıların kronik hale gelmesine sebep olan cansun-canaydın ve lucescu-terim değişikliği ile yeni bir yapilanmaya gidildi. fatih terim eski oyuncularından bazılarını geri dönmeye ikna ederken aynı zamanda yeniden bir kadro kurmak istedi. ilk sezon tarihin en şaibeli sezonu olan 02-03'te ikincilik geldi. ertesi sezon ise galatasaray'ın adeti olacak liderden uzaklaşınca hedefsiz kalıp tepe taklak gitmenin ilk örneği görüldü. bu dönem terim sonrası hagi ile devam etti. kulüp maddi sıkıntıdaydı. aynı oyuncular bir kaç değişimle sahada oluyordu. hagi bir türkiye kupası kazandırdı. çilekeş geçirdiğimiz 02-06 arasına en azından bir kupa sıkıştırmış olduk. gerets ile de 2006'da bir şampiyonluk aldık. avrupada ise yok gibiydik. takım iskeleti değişmiyor, değişemiyordu. adnan polat'ın yönetimde biraz daha söz sahibi olması ile 2007 yazında yeni bir takımın temelleri atıldı.

    2007-2011 arası süren bu dönem ilk başta iyi duygular uyandırsa da sonu büyük hüsranla neticelendi. hayalini kurduğumuz süper starları izliyorduk. ancak sadece bir şampiyonluk ve bir süper kupa görebildik. 2011 yılına girildiğinde taraftar için şampiyon olma hayali bile lüks bir şey haline gelmişti.

    2011 yazında aysal ve terim'in işbaşı yapıp takımı anka kuşu destanına yakışır bir şekilde ayağa kaldırmalarıyla 2000 sonrası galatasaray futbol takımının zirvesi yaşandı. üst üste 2 şampiyonluk ve avrupada yaşanan heyecanlı geceler ile taraftarın hala hayalini kurduğu bir dönem başlangıcı oldu. mancini ile devam eden avrupada başarılı serüven prandelli ve h.h. ile kaybolsa da ligde bir şampiyonluk daha getirdi. 2015 yazında d.a.ö.'nün iş başı yapmasıyla beraber işin rengi değişti. 2017'ye kadar skandal ve fiyaskolarla dolu döneme riekerrink bir türkiye kupası bir de süper kupa sığdırdı.

    2017 yazında tudor ile beraber yeni bir kabuk değişimine giden takım uzun yıllar sonra ilk kez taraftarı heyecanlandıracak isimleri bünyesine topladı. kısa süren tudor yönetiminden sonra terim'in bir kez daha is basi yapmasıyla ve d.a.ö yerine kulübün başına yaşayan efsane başkanlarından biri olan mustafa cengiz'in geçmesiyle kulüp bir kez daha üst üste iki kaz şampiyon oldu. iki süper kupa bir turkiye kupası da yine müzeye eklendi. tam anlamıyla ligde dominasyon kuran takım avrupada ise hala istenileni uzaktı. 2020 mart ayı ile birlikte yükselişi durup başarısız bir döneme girdi.

    2021 yazında ise yeni yönetim ve terim'in önderliğinde bir kabuk değiştirme operasyonu daha yapıldı. bakalım bu dönemin hikayesi nasıl olacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın