resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 32457
    hocayı oldukça sık eleştirenlerdenimdir. gelişim için bunun önemli olduğu düşünürüm. hocanın bazı konulardaki ısrarı ve "dediğim dedik" tutumu da eleştirilerimin başında gelir. kim olursa olsun, değişime, gelişime, öğrenmeye kapalı olmak, her zaman için karamsar bir tablo gösterir bana.

    bununla beraber, şayet hoca 30 eylül 2021 marsilya galatasaray maçı için :“çok ciddi, çok kuvvetli bir set oyununa ihtiyacımız var. bazı oyuncularımızın topla ilişkisinde sıkıntı var. çok top kaybında çok iyi oynayamazsınız. bunu güçlendireceğiz. gerekirse formasyonda değişiklik yapacağım.” demiş ise -çünkü insan kulaklarıyla duymadan, bunların fatih terim cümlesi olabileceğine neredeyse inanamıyor-kendisine uzun süre sonra koca bir tebrik yollamak isterim.

    peki, bu demeç benim için neden bu kadar önemli? çünkü belki yine uzun süre sonra, hava, toprak, tahta vb. nedenlere ihtiyaç duymadan, hoca oyuna ve sahaya odaklı, tespit gibi bir tespit yapmış. ikincisi buna yönelik bir çözümden bahsetmiş. üçüncüsü bunu nasıl yapmayı düşündüğünü yani metodunu ortaya koymuş. tam da bu 3 unsur işte bu demeci benim için doyurucu kılıyor.

    yani hocanın o eleştirdiğimiz tutumunun aksine değişime, gelişime ve öğrenmeye açık olabileceğini. bu bana gerçekten umut aşıladı. hep böyle demeçlerin olsun hocam. yalnız sadece sözde de kalmasın. yoksa bir anlamı olmaz, ve başladığımız yere, inandığına körü körüne bağlı, olumsuzluklarda gerekçeleri başka yerlerde arayan, hatta kimi zaman sorun çözümünde plansız ve programsız gözüken fatih terim'e geri döneriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın