resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 30975
    2018-2019 sezonunu rakiplerin(en başta başakşehir) ikramı ve son düzlükteki atağımız sayesinde şampiyon bitirdik. fatih terim geleli 1,5 yıl olmuş ve kendisiyle 2 kez üst üste şampiyon olmuştuk. camiada genel olarak keyifler yerindeydi, daha ortada bu coronavirus belası da yoktu. o zaman çok sevdiğim kardeşimle konuşurken "şampiyon olsak bile oynadığımız oyun tatmin etmiyor." demiştim, kendisi de bana "abi, şampiyon olduktan sonra kimse oyunu hatırlamaz bile boşver tadını çıkar" şeklinde cevap vermişti.

    bu diyaloğu hala hatırlıyorum çünkü aradan geçen 2 sezon ne yazık ki beni haklı çıkardı. fatih terim benim babam yaşındadır, babam gibi de severim kendisini. ne de olsa çocukluğum ve gençliğim onun sayesinde başarılar kupalar izleyerek geçti. kendisinin aldığı maaşı da yardımcıları da beni ilgilendirmez. ben sahada izlediğim futbola bakıyorum. fazla teknik taktik istatistik de anlamam o yüzden yanlışım varsa lütfen bildirin.

    fatih terim'in son gelişinden bu yana takımdan memnun olduğunu söylediği dakikalar topun bizde olduğu, sağdan soldan ortadan pozisyon aradığımız ve rakibe pozisyon vermediğimiz dakikalar oluyor genelde. yani, fatih terim ekolü diye bir şey varsa topa sahip olan, baskı kuran, topu kaybedince de geri kazanmak için pres yapan bir takım olmalı. halbuki, benim izlediğim gözlemlediğim şudur ki rakipler topu bize bırakıp çekiliyor. biz de aheste aheste çeşitli girişimler yapıyoruz. stoperlerden başlayarak peş peşe garanti paslar deniyoruz. bu girişimle olur da 3. bölgeye varırsak rakip zaten 8-9 kişiyle kapanmış oluyor. bu noktada artık "şapkadan tavşan çıkararak" gol bulabilirsek buluyoruz, onun dışında çalışılmış etkili bir hücum planımız ne yazık ki yok.

    girdinin başında bahsettiğim oynanan oyundan memnuniyetsizlik hissinin üzerine aynı şeyleri izleten ve izleyen fatih hocamızın da oyundan memnun olduğunu söylemesi artık sabır taşını zorlar duruma geldi. düşünüyorum, düşünüyorum, fatih terim kariyerine sahip bir hoca nasıl olur son yıllarını böyle heba eder aklım almıyor. bundan 20 yıl 30 yıl sonra fatih terim'in böyle mıymıy futbolla hatırlanacak olması benim çok zoruma gidiyor. kendisinin de bundan mutlu olmadığına eminim, aksini düşünmek bile istemiyorum.

    bende artık 3 yılı bırakın 3 aylık kredisi kalmamıştır ne yazık ki. biz hep kazanmak, hep sevinmek için sevmedik evet ama rakibin karşısında terinin son damlasına kadar mücadele eden ve ne yaptığını bilen takım görmek istiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın