resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 30987
    hocanın da hataları var ancak kendisi çok acımasızca eleştiriliyor. sözlükten ciddi anlamda soğudum şu son bir haftada, fenerbahçe ve beşiktaş taraftarlarının yapacağı gerçeklikten uzak yorumlar yapılıyor. bir kere avrupa başarısı beklentisini kısa vadede kafanızdan silin, ülke olarak avrupa'ya göre neredeyiz ki futbolda aynı seviyede olalım.

    2 milyar tl'nin üzerinde borcun var, gelirlerin büyük çoğunluğu tl, giderlerin euro. 1 euro 10 tl'nin üzerine çıkmış. ülkede futbol zaten tamamen kaos içinde, sürekli değişen kurallar, adaletsizlikler, say say bitmez. son 20 yıldır türk futbolunu inşaatçılar, tüpçüler yönetiyor.

    yeni yönetim kurulumuzla beraber hoca son 3 yıla kıyasla ilk defa görece daha rahat bir döneme giriyor, daha genç yaştaki potansiyelli topçuları bonservis bedeli ile kadromuza katabiliyoruz şu anda. önümüzdeki 10 yıl çok zorlu, seneye bankalar birliği anlaşması gereğince geri ödememiz başlıyor, ffp kısıtlamalarından daha zor bir döneme gireceğiz. böyle bir geçiş döneminde fatih terim'den başka bir alternatifimiz yok, bunu artık iyice anlayın. galatasaray'ın hedefi ligde her sezon şampiyon olmak, ucl'ye kalabilirse gruptan çıkmak, avrupa ligi'nde de gidebildiği yere kadar gitmek olmalı kısa-orta vadede.

    hocanın teknik ekibinin yetersiz olduğu konusuna katılıyorum ama hocayı az çok tanıyorsak kendi bildiği yoldan gidecektir. benim için kredisi sonsuz, inanmadığı yerde zaten kendisi bırakacaktır. tarihimizin en büyük efsanesini istifaya çağırmak gibi bir hadsizlik asla yapmayacağım.

    şampiyonlar ligi ön elemesine iyi bir takıma karşı yaz kampının ilk hazırlık maçında 2. lig takımına karşı oynayacak kadroyla çıktık farkında mısınız? seçimin geciktirilmesi konusunda bu yüzden bu kadar yangın çıkardık, ihraç istedik. seçim zamanında yapılsa ve gerekli hamleleri yapsak belki yine elenirdik ama bu kadar ezilmezdik.

    eylül ayına kadar gerekli takviyeleri yapıp önümüzdeki üç yılın iskeletini kurup iyi bir takıma sahip olacağımıza da inancım tam. şampiyon olacağımızdan da eminim. hocadan tek dileğim her yıl 300-400m € bütçeye sahip olan takımların bile zorlandığı bu pas futbolu ısrarından vazgeçip kendi bildiğini takıma oynatmasıdır. ek olarak da umarım profesyonel bir performans ekibi kurar, fizik kalite olarak gerçekten yerlerde şu anda takım, ama ben hiç bir zaman sezon başında fizik olarak tamamen hazır bir galatasaray hatırlamıyorum. genelde 5-10. haftalar arası açılır fatih terim takımları. herkesin yıllardır öve öve bitiremediği 11-12 sezonun ilk 10 haftasına bir açın bakın, daha iyi anlarsınız.

    fatih terim taktik filan bilmiyor değildir, aksine çok usta bir taktisyendir. ancak hoca realist bir adam da değil, gerçek olmayacak bir hayalin peşinde koşuyor ve bu hayal için de 100m € bile harcasak oynayamayacağımız bir sistem oturtmaya çalışıyor. hocanın da bu hayalden vazgeçip daha realist kararlarla ilerlemesini bekliyorum. kimse boşuna hocanın istifasını beklemesin, önümüzdeki üç yıl boyunca şampiyon olurken aynı zamanda galatasaray'ın kurtuluşunun temellerini atacak. bir günde kral olmadı, bir günde de tahttan inmez. hoca akıllı adamdır, herkes gibi o da hatalarının farkında, telafi edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın