2020-21 Türkiye Süper Lig 33.Hafta Maçı
19:00 Vodafone Park
3 - 0
  • 100
    yıllarca maç izlersiniz, kendinizi bildiniz bileli hem ülke futbolunu hem avrupa futbolunu ve bütün önemli organizasyonları takip edersiniz, sonra dün akşam ki maçı izlemek için tv karşısına geçersiniz. maçın başladığı andan itibaren takip ettiğiniz analiz ettiğiniz takımlardan bir tanesinde alışılagelmişin dışında, normal karşılanmayacak şekilde bir takım emareler görürsünüz sezersiniz ama kanıtlayamazsınız. nitekim 2-0 olduktan sonra kanalı değiştirerek bu tiyatroyu daha fazla izlemek istemedim. burada elbette ki para karşılığı şike yapıldı diyemiyorum herhangi bir kanıtım da yok. ama şike yapmak için illaki maçı satmanıza gerek yok ki, siz maçı ciddiye almazsınız oyuncu grubunuza bunu hissettirirsiniz ve güçlü oyun planınızı bırakıp rakibin ekmeğine yağ süren bir yapıyla maça başlarsınız ve maçı kaybedersiniz.

    rakibin teknik direktörü basın toplantısına katılmayıp, resmi twitter hesablarını maç biter bitmez önce yorumlara kapatıp sonra da gizliye almasına rağmen beşiktaş cephesinin maç için savunmalarına baktığımda, alanyaspor'un deplasmanda 11 maçta sadece bir galibiyet alabildiğini, beşiktaş'ın rakibini ezdiğini ve tertemiz bir maç olduğunu düşünüyor. bu sezon alanyaspor'un bütün maçlarını izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki kaybettiği tüm maçlarda topun hakimiydi. 3. bölgede sonuca gidemeyip kontradan yediği goller ile bütün istatistiklerde önde olmasına rağmen kaybetti. hatta çağdaş atan'ın buna bir çözüm bulması ve kapanan savunmalara karşı ekstra çalışmalar yapması hep konuşuluyordu. ama dün geceye baktığımızda o en geriden pas oyunu ile oyunu başlatan sahayı iyi parselleyen, topu kaybettiğinde her bölgede şok pres uygulayan ve bunları artık 30 küsür maçtır alışkanlık haline getiren bir takım yoktu sahada. daha henüz 18. saniyede rakibe pozisyon veren ilk 20 dakikada net gol fırsatları verip geriye de düşen savunma anlamında hiç bir şey yapmayan bir takım vardı. babacar'ın ve marafona'nın pozisyonlarını es geçiyorum, dikkat çekmek istediğim şey bu aslında bu mantıkla maçı zaten bitiremezlerdi şayet bireysel hata desek ki marafona'nın pozisyonu maalesef mide bulandırıcı olmasına rağmen. beşiktaş çünkü alanyaspor ve bu maç özelinde farklı bir sistem ve diziliş denemedi sezon başından beri ne oynuyorsa yine onu oynadı. alanyaspor ise ilk yarıdaki kendi sahasındaki beşiktaş maçında oyun ve skor olarak üstün olmasına rağmen rakibin ne oynayacağını bilmesine rağmen dün akşam bambaşka bir şeyler oynamaya çalışması bütün futbolseverlerin pek aklına ve mantığıma yatmadı.

    sonuç itibarı ile bir kaç entrymde övdüğüm ve takdir ettiğim alanyaspor; şehrine oyuncu grubuna ve türk futboluna ihanet etmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın