resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 29119
    fatih terim bugün 1996-2000 sürecinde olduğu gibi "yeni bir ekip, yeni bir galatasaray" mottosu oluşturma gayretinde bulunsaydı insanların bu kadar eleştireceğini düşünmüyorum. şartların o günün koşullarıyla eşit olmadığını biliyorum ama koskoca fatih terim bunu isteseydi yapabilirdi bence. kimse de 2 senedir şampiyon olamıyoruz diye istifasını isteyemezdi. bugün kendisine karşı çıkan homurtuların 3 ana sebebi var.
    1-) takım zevk vermiyor.
    2-) takım gelecek vadetmiyor.
    3-) takım ikisini de yapmadığı takdirde şampiyon olmalıydı, bunu yapamıyor.

    mesela hoca gençlerden oluşan dinamik bir takım oluşturmaya çalışsaydı ve bugün kötü bir sıralamaya rağmen bizi heyecanlandıracak bir takımı en azından ara sıra gösterebilseydi, burada hocanın en büyük savunucusu olurdum. bunu başka bir hoca kolay kolay yapamaz çünkü dürüst olalım, türkiye'deki hiçbir takımın taraftar grubu buna sabretmez. fatih terim'in galatasaray'ı hariç. keşke en azından geçen seneki başarısızlıktan sonra bu tarz bir yapılanmaya gidebilseydik ama hoca beklentilerin aksine genç oyunculardan iyice kaçar oldu. bu da taraftarda çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
    bakın hoca yarın desin ki "ben galatasaray'a yeni bir yapı kazandırmaya karar verdim, bunda kararlıyım ama 3 sene şampiyonluk beklemeyin." ben bunu kabul ederim. her sene şampiyonlar ligine gittiğimizde şamaroğlanına döneceğimize yeniden avrupa'ya adımızı duyuracak dinamik bir galatasaray için bunu seve seve kabul ederim. evet galatasaray için şampiyon olamamak başarısızlıktır ama bizim avrupa performansımız çok kötü ve düzeltilemez durumda. her sene transfer yapan ve oyun planı sürekli değişen bir galatasaray ancak ligde ittire kaktıra şampiyon olabilir. avrupa'ya çıkınca da rangers'a, östersunds'a elenir. real'den, psg'den 5-6 yer. bunu kaçımızı istiyoruz gerçekten? ben zevk vermeyen ve avrupa'da rezil olan bir galatasaray izlemek istemiyorum ve bunu ancak fatih terim gibi bir teknik direktör bozabilirdi. bu taraftar sadece fatih terim'e sabredebilirdi. hoca bunu reddetti. bunun yanında özellikle 2 senedir takım o kadar kötü bir oyun oynuyor ki insanlar sıkılmaya başladı çünkü umut vadeden bir oyun göremedik. sadece 8 maçlık periyotlar yakalayabildik ama hem geçen sene hem de bu sene bu periyotların kaçında gerçekten iyi oynayabildik?

    hocayla ilgili sıkıntı şampiyon olamaması değil, takımın oyunu ve geleceğidir. bu ülkedeki siyasi iklim ve çeşitli faktörler, sizi istemediği zaman şampiyonluktan uzaklaştırır. olay bu değil. olay bizim hiç şampiyon gibi oynayamamamız. galatasaray anadolu takımı gibi bir futbol oynuyor. bugüne kadar fatih terim yerine başka bir teknik adam olsa 40 kere kovulurdu. fatih terim, fatih terim olduğu için kovulmadı. farklı beklentilerimiz vardı ama istediğimiz şeyi bir türlü alamadık. tüm sorun bu işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın