• 136
    2021 senesi itibari ile yapılabilecek bir aksiyondur. hatta 1959 öncesi şampiyonluk yalanı gibi bir yalan futbolun güncel yöneticilerinde doğru kabul edilirse yapılması gerekendir. marka değeri olarak ligin yarısıyız, belki daha fazlası. ligden çekilmemizden lig korkar.

    ama fikrimce bu aksiyon protesto amaçlı süper ligden çekilip alt klasmanlardan yükselmeye çalışma şeklinde olmamalı. ayrılalım, artık her yönden tatsızlaşmaya başlayan bu ülkenin liglerinden. türkiye'den yönetilen (hatta gerekirse başka ülkeden) bir uluslararası türk kulübü olalım. gidelim fransa, italya, ingiltere, almanya, ispanya gibi bir ülkenin ligine katılalım. birilerinin böyle bir markayı kazanmak isteyeceğini düşünüyorum.

    ya da daha güzeli, her şeyi, salgını bile globalleşmiş şu dünyada bir hareket olalım. toplayalım akdeniz ve adriyatik çevresinde bizim gibi ülkelerin, kulübümüz gibi ülkesinde en büyük veya en büyüklerden olan ya da ülkesinde ayrık durumda olan takımları. olympiakos, paok, aek, partizan, kızılyıldız, steau bükreş, ludogorets, cska sofia, dinamo kiev, shaktar donetsk, dinamo zagreb, hajduk split, ferencvaros, honved, as monaco, ajax, psv, athletic bilbao vs. daha bir sürü kulüp sayılır böyle. gidelim kendi ligimizi kuralım. televizyon ve reklam gelirleri, adil yönetim sunacak demokratik bir federasyon, rekabetçi bir yapı... hepsi kendiliğinden gelecektir. böylece futbolun nba'yi gibi, ortalama üstünde bir seviyede ama zamanla kendisini büyütecek organik bir yapı olabiliriz. şu anki durumdan çok daha iyi olacağına eminim.

    ama bunları yapabilecek bir yönetim var mı? yönetimlerin ötesinde birlik olup, konsantre bir şekilde bunu kurabilecek bir camia var mı? işte buna emin değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın