• 505
    (bkz: salyangoz/#3063893)

    kendisi sozluge onemli katkilar sunmakta olan birisi. bir kullanici/yazar olarak oncelikle tesekkurler platforma ayirdigi vakit icin.

    yazisinda katilmadigim noktalar bulunmakta. detaya girmeye, daha dogrusu uzun alintilar yapmaya gerek yok cunku elestiri amacli kullandigi “dis gucler, turbanli bacilarimiz, son 18 yil” kelimeleri yeterli fikrimi belirtmek icin. bu anahtar kelimeler, ozellikle terim sevgisi/nefreti, elestirisi/destegi tartismalarinda siklikla kullaniliyor. bu kelimelerle birinin itham edildigini gormek herseyden once kocaman bir yanlis. siyaset sokulmasin anlaminda da demiyorum bunu. siyasetin dibine kadar futbola etki ettigi yerde siyaset de konusulmalidir. sadece “futbolun yan unsurlari” olarak. cunku kendisinin de kurallarini acikca bildigi ve bu entryisi dahil pek cogunda da muhtemelen belirttigi uzere burasi “kurallari olan bir spor sozlugu”. argumanin niye “kocaman bir yanlis” olduguna gelirsek; kendisi bilimsel calismalara, yapimlara muhtemelen ilgi duyan birisi oldugu icin gorecektir ki, taraftarlik ve siyasi parti tercihi birbirinden acik sekilde ayri kavramlardir. oyle olmasaydi herhangi bir parti zaman icinde girdigi hicbir secimi kaybetmezdi. daha dogrusu tarihte kazanan ilk siyasi parti girdigi tum secimleri kazanacagi icin ortaya baska partiler cikmazdi dogal olarak. o yuzden demek ki neymis? insanlar bugun gerek menfaat gerekse gercekten sevgi bagiyla bir siyasi figure (parti veya sahis) seviyor olabilir fakat kosullar degistiginde bu bagliligini benzer veya karsit cizgideki bir goruse kanalize etmis olabilir. gelelim bunun futbolla baglantisina. futbol taraftarliginda da ayni seyi mi dusunuyor yani bu yondeki fikrini merak ediyorum mesela. cunku siyasetten bir ornegi futbol konulu bir entry icinde gecirince, futbolda da ayni durumun gecerli oldugu kabul etmis olunuyor. galatasaraya kusup fenerbahce taraftarligina gecer mi mesela kendisi veya herhangi bir renktasimiz? fatih terim elestirisi uzerinden dunya goruslerini hic bilmedigi insanlari yaftalayabildigine gore, fatih terimi elestirip baska x bir teknik direktoru sevmekle, galatasarayi sevmeyi birakip fenerbahceye destek vermek arasinda da cok bir fark olmasa gerek. o yuzden basta soyledigim anahtar kelimeleri iceren elestirilerin hicbir hukmu yok. bunu sozlugumuz icinde siklikla goruyorum ve hic geregi olmayan bir benzetme oldugunu dusunuyorum. bunu da buraya yazma sebebim -muhtemelen- daha cok kullaniciya ulasacagini dusunmem. bu sekildeki her benzetmenin altina bunu yazmak istemiyorum. hangi baslik altinda daha fazla kisiye ulasacaksa ulassin, gercekten bikkinlik verdi galatasaray sozlukte baskalarinin hayati hakkinda bu tarz ahkam kesmeleri okumak. buraya yazma sebebim de dedigim gibi bu, yoksa kisisel olarak zaten tanimiyorum kendisini. bu anlamda bir garezim veya takintim yok, yazadursun.

    bir diger nokta da “terimin gonderilecegini dusununce uykulari kacanlar olmus “gulucuk” “ niye abi uykusu kacamaz mi insanin? herkesin hayattaki sevinc esigi, uzuntu esigi esit olmak zorunda mi? ustelik galatasaray sozlugu platformunda bu hissi alaya almak (bence yaptigi bu) kendisine hic yakismadi. insanin uykusu da kacabilir, bayilabilir vs vs. ayrica bilimsel gerceklere ve gozlemlere bu kadar inanan biri turkiyede futbol sevgisinin, taraftar olmanin nasil birsey oldugunu bilmiyor olamaz degil mi? ulke gerceklerinden bihaber bir arkadas oldugunu dusunmuyorum o yuzden bilerek bunu yazmasi cok daha garibime gitti.

    sozun ozu; kimse kimseyi kategorize edemez. hele de kategorize etmeyi, otekilestirmeyi yapanlari elestiren bir bakis acisina sahipken bunu yapmasi bu ne perhiz bu ne lahana tursusu dedirtiyor insana. yine ustelik de bunu elma ve armut gibi hayatin iki apayri dali uzerinden yapmasi yaptigi yanlisin tuzu biberi.

    dilerim bahsettigim tarzda cikislari sozlukte daha az goruruz. kapanis temennim de bu olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın