• 502
    (bkz: salyangoz/#3063893)

    yazmayayım diyorum ama kendimi tutamıyorum söz konusu salyangoz olunca. çünkü bu arkadaşın dünya kavrayışını çok sorunlu buluyorum kendimce. herhalde hoca' ya, taylan'ı oynatmasını öğrettiği yazıdan çıkamıyorum. abimiz zamanda, a noktası ve b noktası belirliyor sonra cetveli koyup düz bir çizgi çiziyor ve b noktasında durup a noktasına bakıyor. tabii sadece haklı çıktığı konularda yapıyor bunu diğerleri unutuldu gitti zaten.

    yazısını okuyamayanlar için özetliyeyim: dünyada kategorilere ayrılmış insanlar var. muhafazakar ve liberal düşünme sistemine sahip insanlar. bunlar beyinlerinin farklı bölgelerini kullanıyor. ve dünyanın farklı ülkelerinde olaylara benzer reaksiyonlar gösterip benzer partilere oy veriyorlar. muhafazakar düşünme direkt koruma refleksi ile hareket ederken liberal zihin meseleyi anlama ve çözüm geliştirme temelli çalışıyor. galatasaray'da da bunun yansıması var ve son olaylarda terim'in yanında duranlar muhafazakar, yönetimin yanında duranlar liberal akla sahip. nereden öğrenmiş bunu derseniz, belgeseller ve youtube videolarından.

    nereden öğrenmiş olursa olsun ''bilim'' bu ve argümanlarını bilimle desteklediği için tartışmaya gerek yok. salyangoz haklı.
    ama bir sorun var. ben tam da salyangozu muhafazakarların safına katabilirim. çünkü salyangoz'un hem bilime hem topluma bakışı, onun tanımlamasına göre tam muhafazakarca.

    bir kere, yaşam ve insanlar kategorize edilemeyecek kadar karmaşık. ve olaylara reaksiyonları çok öngörülemez olabiliyor. salyangoz, bu karmaşıklığı, anlamaya çalışmadan, insanları ikiye ayırarak basitleştirdi ve çözdü. şimdi bu bahsettiği analitik düşünme mi... yani salyangoz liberallerin safında mı.

    mesela ben ,yazdıklarından anladığım kadarıyla, salyangozla aynı partiye oy veriyorum ama çoğu meselede terim' in yanındayım. şimdi salyangozun çizdiği hangi kümeye giriyorum.

    veyahut salyangoz muhtemelen terim ya da arda'nın takıma dönmesini istemezken liberallerin analitik aklıyla mı yoksa galatasaray değerlerini ''koruma refleksi'' ile mi hareket ediyordu. yoksa salyangoz korumacı bir muhafazakar akla mı sahip. eyvah...
App Store'dan indirin Google Play'den alın