resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 26849
    galatasaray`da iki donem harikalar yaratmis ama harikalar yarattigi bu donemlerde ligin acik ara en iyi kadrosunu yonetmis olan teknik adam.

    ilki 96-00 donemi. bu donem, kendisinin galatasaray`da en yuksek puan ortalamasi tutturdugu donem. 198 macta 2.18 gibi muazzam bir rakama ulasmis. ama o donemi hatirlayanlar bilir ki galatasaray`in kadrosu ligin fersah fersah ustundeydi.

    ikinci basarili donemi ise 11-13 donemi. bu donemde 88 macta 2.06 puan ortalamasi yakalanmis. yine cok guzel rakamlar ama bu donemde de yine galatasaray kadrosu ligin fersah fersah ustunde.

    bir de gelin kotu donemlerine bakalim;

    ilki meshur 2002 - 2004 donemi. ozhan canaydin baskan. lucescu gibi kit kaynaklarla basarili olma uzerine uzmanlasmis bir hoca gonderiliyor ve yerine fatih terim getiriliyor. kulubun ekonomi anlaminda tum sartlari zorlanip bir cok transfer yapiliyor ama elde edilen sonuc korkunc. 76 macta 1.79 puan ortalamasi tutturuluyor. fatih terim`in en kotu galatasaray performansi.

    ve gelelim bugune. aralik 2017 den bugune fatih terim gorevde. toplam 117 macta 1.79 puanlik ortalama yakalanmis. yani ozhan canaydin donemindeki galatasaray ile ayni. bu donemde galatasaray kadrosu ligin acik ara en iyi kadrosu olarak iki sampiyonluk elde etmis. bunlari da kabul edelim ki rakiplerimizin vasat performanslari sayesinde elde etmisiz. hocanin gorevde oldugu bu 3 senelik donemde galatasaray`in iyi oynadigi mac sayisi belki bir elin parmaklarini gecmezken 60 a yakin oyuncu almisiz ve oynadigimiz oyun tek bir seviye bile ileri gitmemis. normal sartlar altinda, bu performansi gosteren kim olsa yer yerinden oynardi ama soz konusu fatih terim olunca hoca disinda herkeste suc bulunuyor.

    kendisine bu son doneminde bence hakettiginden cok daha fazla sans verildi. ben artik fatih hoca`nin iyi futbol oynatabileceginden umidi kestim. kendisi de belli ki kesmis olacak ki zaten kendini kovdurma cabalarina basvurmaya baslamis. ben kalmak istedim ama yonetim beni yolladi oyununu yillardir cok iyi oynar fatih terim. unal aysal cin gibi adamdi, ,kimseye eyvallahi yoktu, bu oyunlari yemedi. mustafa cengiz ne yapacak bakalim merak icindeyim.

    ayrica kistas olmasi acisindan bazi hocalarin performanslarini not duselim:

    dalga gecilen ersun yanal`in 2019 performansi 1.74 ortalama puan
    erol bulut alanyaspor performansi 1.77 puan
    les gibi kadrosu var denilen sergen yalcin 1.75 puan
    huseyin cimsir 2.05 puan
App Store'dan indirin Google Play'den alın