• 5
    son yapılan güncelleme eğer gerçek ise sonunda ödenebilir olan ve mantıklı noktaya gelmiş anlaşmadır. (bkz: #2953542) entryimde bahsettiğim üzere vadesi 10 yıl olmadan ödenebilirliği olmayan bir kredi idi. haberlere göre damadın talimatıyla 2 yılı ödemesiz 12 yıllık krediye çevrilmiş, yine başlığın ilk entrysinde bahsettiğim üzere faiz oranları %17-18'lerden %8'e çekilmiş. bugün x şirketi olarak ticari kredi çekmek isterseniz oranlar %20 civarında. üzerine de 250 m tl'lik ek kredi lineı açılmış.

    beğenin ya da beğenmeyin bu anlaşmanın mimarından biri fenerbahçedir. mustafa cengiz başkana kalsa 5 yıllık anlaşma verdiği temlikler kalktığı sürece mantıklı bir anlaşmaydı.

    tekrar belirtmem gerekir ki uçuşa geçtiğimiz başkanlık sisteminde tek adamı ve saray çevresinden yetkili 2-3 kişiyi ikna ettiğiniz müddetçe sıradan ülke vatandaşının ve ülkenin istikbalinin ciddi zararına da olsa böyle ballı anlaşmaları halledebilirsiniz. abd federal hükümeti ya da rusya da bu sistemi gayet iyi bilip işletmektedir.

    sevinebiliriz takımlar kurtuldu diye ancak şunu unutmayın ki bu finansal yönetim ile takımlar ya batmaya ya da vatandaşların vergileriyle kurtarılmaya mahkumlar ki tahmin edeceğimiz üzere kulüplerde vatandaşın verdiği vergiler aracılığıyla şahıslara servet transferi yapılmaktadır.

    devletin baskısıyla gerçekleşen yıllık %12 faiz farkı sonuç olarak senin benim cebimden karşılanmakta ve enflasyona etki etmektedir. bugün neden bir araçta %227 vergi var, neden benzin alırken %80’lerde vergi ödemek zorundayım, neden ötv beyaz eşyada dahil var, lüks müdür bu beyaz eşya, neden her üründe fahiş gümrük vergileri var, bu market ne kadar pahalı adım atsak 100 lira ödüyoruz sorularının (sorulardan apayrı uzun bir liste yapabilirim) cevaplarından biri de burada gizlidir. umuyorum bir gün daha bilinçli bir halk olduğumuzu görebileceğim.

    link: https://www.cumhuriyet.com.tr/...la-cikariyor-1763858
App Store'dan indirin Google Play'den alın