• 122
    doncic'i fazlasıyla hak eden takım.

    nba futbol gibi değil, en zengin kulüpler parayı basıp en iyi genci alamıyor. nba'de draft sistemi var. genç oyuncular drafta katılıyor ve ligin en kötü takımları ilk sıralardan, en iyi takımları son sıralardan onları seçiyor. haliyle birçok yıldız kariyerlerinin ilk yıllarında playoff bile görememiştir.

    michael jordan 21 yaşında nba'e katılmıştır. ilk sezonunda playoff ilk turunda 3-1 yenilmiştir. ikinci sezonunda playoff ilk turunda 3-0 yenilmiştir. üçüncü sezonunda playoff ilk turunda 3-0 yenilmiştir. lebron james ilk iki sezonunda playoff dahi görememiştir.

    nba bir yapılanma ligidir. en iyi gençler en kötü takımlara verilerek sürekli iki tarafa da fırsat tanınır.

    ilk sıralardan seçecek kadar kötü takımları değerlendirelim. 2018 draftında doncic 3. sıradan seçilip 5. sıradaki dallas'a takaslandı. o sene ilk 9'da seçim yapan takımlar arasında bu sezon sadece dallas playoff yapabildi.

    ayrıca dallas'in koçu rick carlisle harika bir koç. taraflı tarafsız herkes carlisle'ın ligin en iyi koçlarından biri olduğunu söylüyor. özellikle oyuncudan verim alma konusunda nba'in net olarak en iyisi. mesela kaan kural'a göre taktiksel anlamda da ligin en iyisi. ilk 10'da seçen takımların koçlarına baktığımızda ise çoğunu türkiye basketbol liginde bile görmek istemem. becerikli diyebildiklerimin de tecübesi hiç yok.

    velhasıl doncic'in dallas'a gitmesi hem doncic için hem dallas için de büyük şans ve büyük fırsat...
App Store'dan indirin Google Play'den alın