• 118
    nba'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasına yazılacağı bugün itibariyle kesinleşmiş bir süper yıldıza sahip takım. luka doncic. doncic'in bu heyecanı yaşaması ve daha da üst düzeydeki gelişimi açısından bu sene playoff yapmalarını çok istiyordum yalnız öyle bir takıma denk geldiler ki takım ne kadar zorlarsa zorlasın maç sonunda clippers bir şekilde açık bulup maçı kazanacaktır çünkü dallas sezon içerisinde sakatlanıp sezonu kapatan dwight powell'ın yokluğunda özellikle pota altında çok büyük sıkıntı çekiyor. jalen brunson bile sezonu kapatmasaydı en azından doncic'in dinlenmesi açısında takım üzerinde büyük etkisi olurdu ama bu iki oyuncu çok büyük bir eksiklik yaratıyor.

    az önce izlemeyi bitirdiğimnba playoffs 2020 ilk maçında clippers neredeyse her geldiğinde iki şut kullandı. 3. çeyreğin başında porzingis de atılınca pota altı beverly'nin bile rahatlıkla penetre edip sayı bulduğu hatta özellikle son çeyrekte beverly'nin üst üste hücum ribaundlarını topladığı bir boşluğa neden oldu. eldeki tek uzun maxi kleber kaldı ki o da zaten bir pota altı oyuncusundan ziyade hareketli bir 4 numara. hücum yönünde ise her ne kadar doncic üzerine kurulu bir sistemle oynasalar da ek parçaların desteği neredeyse hiç yoktu. doncic zorladıkça ve onları da oyuna katmaya çalıştıkça da top kayıpları ortaya çıktı ve hücumda bir düzen yerine bireysel becerilere yönelik bir oyun gösterdiler.

    yine de bu kadar eksikle şampiyonluğun en büyük favorisi takıma karşı son çeyrekte başa baş kalmaları ve porzingis atılmasa kazanabilecek durumda olmaları takımın geleceği ve eksik kısımları belirleme açısından çok önemliydi. ben bu sene milwaukee bucks final görmeden elenirse artık giannis antetekounmpo'nun orada kalacağını hiç sanmıyorum. sonrasını ise hiç yazmayım.. var bir hayalimiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın