resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 22618
    ligde 13 haftada 14 gol attık.
    şampiyonlar liginde 5 haftada 1 gol attık.
    türkiye kupasında ise ilk maçta gol atamadık.

    toplamda 19 maçta 15 gol atabildik. buna karşın kalemizde 22 gol yedik.

    sene başında nzonzi, seri, lemina, andone, falcao, babel gibi üst düzey oyuncular alındı. yedek kulübesinde birden fazla alternatif olması için adem, jimmy, emre, şener, taylan, okan gibi futbolcular alındı. geçen sezonun* ocak ayında diagne, mitroglou, luyindama, marcao alındı. o sene muğdat, ömer, ndiaye, onyekuru, emre akbaba, emre taşdemir, semih, nagatomo gibi adamlarda gelmişti.

    fatih hoca sürekli "ffp bizi zorluyor ama katlanacağız" diyor ya, hah işte o yüzden yazdım bu transferleri. el insaf ya vallahi el insaf hocam. daha sana nasıl bir kadro verilsin ki? robben'in gençliği sağdan yardırsın, soldan ribery, serbest statüde messi ve ronaldo, geride takım kaptanı puyol olamıyor maalesef hocam kusuruna bakma yönetimin.

    "galatasaray futbol takımı yine mi kötü? haa tamam o zaman transfer döneminde yine çözmeye çalışırız" zihniyeti hakim. e tamam da bütün suç futbolcularda mı? ilk devrede 17 maçta 20 gol atan ligin gol kralı diagne'yi aldık ama sezon sonu küfrede küfrede gönderdik. dünyaca ünlü futbolcu falcao alındı e ona da küfrediyoruz. sorun futbolcularda değil, futbolcularda da sorun var ama sorunun en büyüğü teknik heyettedir. teknik heyet ise sürekli ffp, ocak diye oyalayıp duruyor bizi.

    eski fatih terim yok artık kabullenelim. eskiden futbolcularına attığı bir bakış bile onları korkutmaya yeterdi, şimdi feghouli bile bir maçtan sonra erken oyundan alındığı için el kol hareketleri yapar hale geldi. işin acıklı kısmı fatih terim, feghouli'ye ayar vereceğine, kulüp içi çalışan birisine posta koyuyor! bir şampiyonlar ligi maçı sonunda "gerekeni yapacağız" dedikten sonra belhanda, feghouli, mariano, nagatomo gibi oyuncuların hepsi oynamaya devam ediyor. elin garibi nzonzi'yi gözüne kestirdi ve oyunu yavaşlatıyor diye kızağa çekti sanki oyunumuz ondan öncede çok hızlıymış gibi... evimizde oynadığımız fenerbahçe derbisine, haftalardır form grafiği yükselen seri yerine, 15 gün sakat kalan ve antrenmalara dahi son günlerde çıkan belhanda'yı tercih etti. linnes'i kadro dışı bıraktı. selçuk inan'ı ısrarla ve inatla hala ilk 11 çıkarıyor. alay etme bizimle artık hocam alay et-me.

    senin hırsın önceden bizi şampiyon yapardı, şimdi ise kendine ceza aldırmaktan başka bir şey yapmıyor. taraftar olarak bizim senden beklentimiz tek başına kupa değildir, kupa+ iyi futboldur. bak iyi futbol oynamadığımız için aldığımızın kupalar unutuluyor. keza aynı şekilde sadece iyi futbolla da gitmez bu iş çünkü kupa da alman lazım. ikisi bir arada olmadığı sürece taraftar asla ama asla haklı olaraktan zevk almaz ve sürekli eleştirir. geçen sene lig şampiyonu olduk ve bu sene şampiyonlar ligine katıldık ama iyi futbol oynamadığımız için şamar oğlanına döndük. e ama kupa aldık? bak iyi futbol oynadığımız sürece pek bir önemi kalmıyor. makas açıldı deniyor, ffp deniyor ama 40 milyon euroluk slavia prag bile nou camp'tan puan alabiliyor. 1.4 milyon euro değeri olan tuzlaspor kalkıp seni yenebiliyor. iyi futbolda şart, vallahi şart. lig şampiyonluğu artık bir ölçüt değil avrupa'ya açılmak lazım. açılmaktan kastım katılmak değil, iyi futbolla adından söz etmektir. 20 küsür maçtan sadece 2 galibiyet çıkarmak bize yakışmaz. biz kendimizi türkiye'nin avrupa'ya açılan kapısı olarak tanıttık. şimdi ise kendi isteğimizle kapıyı kapatıyoruz...

    şu da var ki; minimum 9-10 saat çalışan birisi günün yorgunluğunu atmak için ekranın başına geçiyor, daha fazla yük almak için değil. sahada milyonlar kazanan futbolcular olduğu gibi, kenarda da milyonlar kazanan teknik direktör var. hocanın olayı sadece maneviyat değil yani onu hatırlayın. profesyonel yaşantı da işin içine girdiği için, o paranın hakkını her daim vermek zorunda. verse ne ala, veremese de böyle eleştirilir işte kusura bakmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın