• 574
    sayın hocam;

    -emre mor’u gelecek seneye saklamak ve bonservisini ucuza almak gibi bir niyet seziyorum ama doğru değil bu. emre’nin kaybolmasına neden olabilir bu tutum. onu hata yapsa da ısrarla oynatarak kazanabilirsin ancak. tıpkı ozan kabak’ta olduğu gibi. avrupalıların yapamayacağı şey bu zaten. bu kadar hataya katlanamadıkları için emre’yi kazanamaz avrupalılar.

    -kaleye uzak frikikler de tek kişilik de olsa baraj kurdurmamak büyük hata. bu fikir kimin bilmiyorum ama çok yanlış olduğunu anlamak için ne bekliyoruz. malatyaspor maçında son dakika golünü bu yüzden yedik. yetmedi dünkü maçta emre belözoğlu’nun ortasına ozan tufan biraz düzgün vurabilse golü yememiz kaçınılmazdı. baraj en azından rakibin görüş açısını kapatır ve isabetli ortayı önler.

    -babel pas vermesi gereken birçok pozisyonda şut atarken, dünkü maçta (bkz: 28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçı) şut atması gereken yerde üç kişinin arasındaki falcao’ya pas atmaya kalktı. üstelik feghouli pas için çok daha müsait pozisyonda iken. neler oluyor allah aşkına. sanki biraz lakaytlık var takımda. tamam çok sert olmanı, bağırıp çağırmanı istemem ama hep gülerek de olmaz bu iş. siz çok ciddi olmalısınız ki takım da motive olsun. sürekli sert ve asık suratlı olun demiyorum ama bunun dozunu iyi ayarlamalısınız. (neler söylüyorum size hocam farkındayım ama dayanamadım işte)

    -babel ve feghouli milli takımlarından yorgun döndüler. onları bence lig maçlarında dinlendirmeliydin. şimdi önümüzde psg maçı var. o maçta dinlendirmeye kalkarsan yanlış olur. ancak sonraki lig maçlarında yerlerine emre mor ve adem büyük’ü çekinmeden oynatmalısın.

    -sağ bek mariano ve nagatomo’nun formları çok düşük. nagatomo’nun yerine adam yok. devre arasında linnes ile yer değiştirmelisin onları. sağ bekte ise mariano’ya sadece avrupa’da şans vermeli, ligde şener’i tercih etmelisin.

    -tüm takımın form durumunu salı gününden itibaren iki tık yukarı çekmelisin aksi halde taraftarın desteği azalacak.

    -bütün bunlara rağmen, orta sahaya nzonzi-lemina-belhanda mükemmel oldu. fener maçında en iyisi onlardı. eğer böyle devam ederlerse harika bir orta sahamız olur.

    -endone’nin lig maçlarında tribünde kalması yanlış bence. donk ile seri’nin kalması daha mantıklı. sıkışan maçların son yarım saatinde falcao-endone-emre mor üçlüsü mükemmel iş yapar. çünkü endone’nin presleri mükemmel. rakipler yorulduktan sonra yapacağı presle rakip defansı dağıtarak, emre mor da rakip defansın dengesini bozarak falcao’yu pozisyona sokabilirler.

    -taylan antalyalı ve atalay babacan’ı da lig maçlarında, kupa maçlarında değil hocam lig maçlarında oynat lütfen. takımın yaş ortalaması çok yükseldi. bu çocuklara 2000 ruhunu kazandır. hatta altyapı’dan altı genci (ki bence çok potansiyelli ve yetenekli futbolcular var) cesaretle ve sık sık koy takıma hocam. dört yesen bile ağzımı açarsam ne olayım.

    -takımın form durumunun yavaş yavaş yükseldiği kanaatindeyim. kaldı ki milli takımlar ve geç transferler nedeniyle henüz yeni uyum sağlamaya başladılar. bu konuda sana tamamen hak veriyorum. yalnız takımı bir tık daha hızlı pas yapmaya zorlamalısın. bunu aslında yardımcıların yapmalı ama maalesef hocam güncel futbol bilgilerine sahip bir yardımcın yok.

    -lütfen ingilizceyi çok iyi bilen eski futbolcularımızdan birisini yardımcı olarak al. bu elmander olabilir, sneijder olabilir, drogba olabilir, herry kewell olabilir ne bileyim benim aklıma gelmeyen birisi olabilir. bunların hiçbiri sana saygıda kusur etmezler hocam. lütfen bunlardan yararlan. geçmişte yaşanmış ufak tefek problemler sana engel olmasın. takımın nerdeyse tamamı ingilizce biliyor. antremanlar öncesi planlamanı daha iyi yaparsın ve bu planı takıma aktarmakta sana çok büyük kolaylık sağlar bu yardımcı. üstelik güncel futbol bilgileri ve futbolculara verecekleri güven ile senin işini kolaylaştırırlar.

    umarım ve dilerim 2000 yılındaki ruhu ve başarıyı yakalar ve daha büyük zaferler elde edersin. allah yardımcın olsun.

    ekleme: en önemli şeyi yazmayı unutmuşum. hocam pres yapmayı unuttuk. pres istiyoruz, pres istiyoruz, pres istiyoruz. korkudan geri kaçan değil sürekli saldıran, öne hamle yapan takım istiyoruz. pres, pres, pres, hücum, hücum, hücum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın