• 2158
    maalesef galatasaray'a yaramamış sistem. takım 2 senedir top oynamıyor. tamam 2 senedir şampiyon oluyoruz ama bu şampiyonlukları beklerken çektiğimiz çileleri biz biliyoruz. takımda aşırı derecede karmakarışık bir yapı var hele bu yapı bu sene zirve yaptı. isimler, ırklar birbirine girdi resmen. teknik ekipte bunun zorluğunu ciddi bir şekilde yaşıyordur bence.

    demek istediğim bizim takımın 2012'de, 2013'te ve önce ki senelerde olduğu gibi kilit türk futbolcularına ihtiyacı var. burak, selçuk, engin, umut, hamit vs. gibi isimler. hem taraftarla birlikte takımı coşturacak, hemde yabancı oyunculara türklüğü ve türk futbolunu hissettirecek isimler. şimdi takıma bi bakıyorum resmen garip bir millet olmuş. taraftarın bile ne dediğini anlamayan, kulaklarına gelen tezahüratları kuru gürültüden ibaret sayan oyuncular. taraftar "saldır galatasaray" "hadi gol" diye bağırıyor. futbolcu ne anlıyor "houueuhene" ee normal tabi ne anlayacak başka? adam türk mü? sahada da ona taraftarların ne istediğini anlatacak başka türk arkadaşı var mı yok! 2012 ve öncesinde öyle miydi? türk futbolcular taraftarla birlikte gaza gelir diğer tüm takımıda oyuna dahil ederdi ve biz buna "ruh" derdik! şimdi öyle mi? asla!

    şimdi beni yanlış anlamayın bu sisteme filan karşı değilim sonuna kadarda destekleyenlerdenim. ama dengeyi de kurmamız şart. bu sene fener'in yaptığı gibi. tabiki oyun sistemimizde de sorunumuz var ama görmek istemediğimiz, belki de görmekten korktuğumuz en büyük sorunumuz bu.

    edit: liverpool gibi bir fulbol kültürüne sahip.bir kulübün, ingiltere gibi bir futbol kültürüne sahip ülken saçmalamayın demekte sonuna kadar haklısınız. ama senin kulübününde, ülkeninde kültürü belli aga!
App Store'dan indirin Google Play'den alın