resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 20572
    fatih terim imparatorumuzdur, efsanemizdir bunda hemfikiriz değil mi?

    galatasaray'ın başındayken geçirdiği 9 sezonda, tam 8 şampiyonluk görmüştür. uefa kupasını kazanmıştır, avrupa süper kupasının kazanılmasının temellerini atmıştır, ülkedeki türkiye kupası ve süper kupayı defalarca kazanmıştır. sadece bu da değil; yine dünya kupasında elde ettiğimiz üçüncülüğün mimarlarından biriydi. avrupa şampiyonasında gelen üçüncülüğün ise direkt mimarıydı. kısacası adam efsane.

    yukarıda bahsettiğim kısımların %99.9'u nesnel bilgilerdir. seven veya sevmeyenin inkar edemeyeceği gerçeklerdir. işin birde öznel tarafı var. mesela ben hocamızın elde ettiği başarılardan dolayı rahatlıkla efsane diyebilirim. ama bir maçta bana göre, bakın altını çiziyorum bana göre yanlış yaparsa da sonuna kadar eleştiririm. asla ama asla fatih terim düşmanı olmam, olamam.

    bir maçta selçuk inan'ı oynattı diye eleştiremezsek bir arpa boyu yol alamayız. bu sadece selçuk inan içinde değil, herhangi bir konuda yanlış yaptığını düşünüyorsak eleştireceğiz ki, kalkınabilelim. düşünsenize, elden ayaktan bitmiş selçuk inan'ı oynatıyor diye destek çıkarsak galatasaray'a zarar vermiş olmaz mıyız? mesela geçen sene semih kaya neden takıma geldi? fatih terim neden ilk geldiğinde "ben olsam sabri'yi göndermezdim" dedi? eleştireceğiz arkadaşlar, bunları eleştirmek zorundayız. alkışlayıp, çanak tutarsak vay halimize.

    ben ütopik* bir adamım. "şereftir seni sevmek" müziğiyle galatasaray'a real madrid karşısında son dakika golü atıp şampiyonlar ligi kupasını kazanan bir futbolcuda oluyorum; galatasaray'ın başında olup, kenarda takımı sonuna kadar motive eden ve dünyanın en iyi teknik direktörü de oluveriyorum. kafamda bir sürü şeyler beliriyor. haliyle galatasaray'ın avrupa'nın tepesinde bir kulüp olmasını da hayal ediyorum. buna göre de kendimce şeyler yazdığım zamanda lütfen beni fatih terim düşmanı ilan etmeyin. çünkü bu bana çok dokunur. bende her şeyin farkındayım, fatih terim'de en az benim kadar bunları isteyen biri ama elbetteki yola çıktığı zaman göremediği bir rampa olacak. o rampa konusunda uyarmazsak, ani bir hızla tepetaklak bir araç oluveririz. yani yol göstermiyoruz, küçük ayrıntıları "kendimizce" söylüyoruz ki, büyümesin hiçbir şey. fatih terim'den iyi bilmiyoruz, sadece yanındaki askerleri olarak düşüncelerimizi dile getiriyoruz.

    ha ama ne var? eleştiri adı altında ipe asma durumu var. oynattığı oyun eleştirilir, futbolcu tutumu eleştirilir ama asla efsaneliği sorgulanmaz. "bırak git" "bize ihanet ettiğin zamanda bitmiştin zaten" "istifa et" "hiçbir şey bilmiyor" "çok şanslı o yüzden şampiyon oluyoruz" falan filan dendiği zamanda işin af edersiniz ama b*kunu çıkarmış oluyorsunuz. bu gibi zihniyet yüzünden fatih terim'i hafif bir şekilde eleştirenler hemen fatih terim düşmanı oluyor. eleştirenler ne kadar haklıysa, onları fatih terim düşmanı ilan edenlerde haklı çünkü başkalarının abartıp, takımın huzurunu bozması kabul edelim ki kimsede sabır bırakmaz.

    kısacası fatih terim imparatorumuzdur, efsanemizdir, baş tacımız ve büyük galatasaraylıdır. fatih terim'i herhangi bir konuda "düzeyli" bir şekilde eleştirenlerde emin olun en az fatih terim kadar galatasaraylıdır. ne bir düşmandır ne de başka bir şey. eleştiri farklıdır, yangıncılık farklıdır. yangıncılık yapıp, devamında gelenlerin benzin dökmesi "düşman" sıfatını hak ediyor, eleştirenlerin değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın